Home Sport Echipa României a obţinut medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Igls

Echipa României a obţinut medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Igls

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Echipa care a reprezentat România la Mondialele de la Igls, Austria a câştigat medalia de bronz în proba feminină de bob-4 persoane.

În cadrul Campionatele Mondiale de bob și skeleton, au concurat 4 echipaje. Cursa de bob, proba feminină s-a desfăşurat în premieră pentru Campionatele Mondiale. 

Conform Agerpres, aurul a fost adjudecat de Canada (Kaillie Humphries, Cynthia Appiah, Kasha Lee, Melissa Lotholz), în 1 min 47 sec 35/100; argintul a fost câştigat tot de un echipaj canadian (Alysia Rissling, Janine McCue, Julia Corrente, Christine Debruin), în 1 min 48 sec 11/100; în timp ce România a sosit pe trei, cu timpul de 1 min 48 sec 18/100.

România a fost reprezentată prin echipajul alcătuit din: Olivia Franciska Vild, Maria Adela Constantin, Andreea Grecu și Erika Anett Halay. Maria Adela Constantin a declarat după cursă: "Nu am avut un start prea bun, dar am reușit două manșe foarte bune. E o zi mare!"

Federația internațională de specialitate (IBSF) a decis abia în anul 2014, conform aceleaşi surse, să permită și femeilor să participe în probele de bob-4 persoane ca piloți și împingători.

 

Sursa: agerpres.ro, ştiri.tvr.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More