Home Sport România a câștigat medalia de aur la Cupa Mondială de scrimă de la Buenos Aires

România a câștigat medalia de aur la Cupa Mondială de scrimă de la Buenos Aires

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Echipa feminină de spadă a României a obținut medalia de aur duminică, 14 februarie, în urma unei partide de succes împotriva Rusiei la Cupa Mondială de scrimă de la Buenos Aires, din Argentina se anunță pe site-ul ziare.com.

Echipa compusă din Simona Pop, Simona Gherman și Ana- Maria Popescu a reușit să câștige   cea mai valoroasă medalie, aurul în cadrul partidei din finală cu Rusia. Scorul ce a adus premiul cel mare a fost de 45-40.

În ultimul act, pentru România au participat scrimerele Simona Pop (2-4 cu Violetta Kolbova, 0-0 cu Liubov Șutova, 2-6 cu Tatiana Logunova), Ana-Maria Popescu, fostă Brânză (3-6 cu Șutova, 14-6 cu Tatiana Gudkova, 8-8 cu Kolobova), și Simona Gherman (5-2 cu Gudkova, 6-2 cu Kolobova, 5-6 cu Șutova), potrivit agerpres.ro.

Româncele au câștigat împotriva Braziliei în optimi, cu 45-37. Apoi, în sferturi echipa a ieșit învingătoare față de cea a Statelor Unite, cu 45-27, iar în semifinale a întrecut Estonia cu 45-36.

Așa cum arată clasamentul Cupei Mondiale de spadă feminin pe echipe, România a acumulat 352 puncte, urmată de China cu 348 puncte și Rusia, 304 puncte.

Spadasina română, Simona Gherman a câștigat și o medalie de bronz la concursul individial din Cupa Mondială de scrimă de la Buenos Aires, capitala Argentinei. 

"Scrima dezvoltă o deosebită agilitate a gândirii și totodată o viteză de decizie și acțiune remarcabile, practicanții acestui sport situându-se pe primul loc în privința vitezei de reacție complexă, înaintea piloților de încercare ori a boxerilor", a explicat profesorul de educație fizică specializat pe scrimă, Petrică Ungureanu pentru o publicație online.
 

Surse: ziare.com, agerpres.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More