Home Externe Drone americane au ucis 12 luptători islamişti

Drone americane au ucis 12 luptători islamişti

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Noaptea trecută în Yemen două presupuse atacuri cu drone americane s-au soldat cu moartea a 12 luptători islamici.

Un lider operaţional al reţelei teroriste Al-Qaida se află printre cei 12 luptători decedaţi, el fiind suspectat de ceva timp că ar fi fost noul coordonator al filialei Stat Islamic din Yemen, potrivit Mediafax. Mai mulţi localnici din Yemen au declarat presei internaţionale joi că au avut loc două atacuri în care şi-au pierdut viaţa luptători islamici.

Anul acesta provincia Shabwa a fost ţintită cu drone iar noaptea trecută se pare că drone americane au lansat două atacuri. În primul atac şi-au pierdut viaţa şase bărbaţi care circulau cu o maşină în orașul Al-Rawda din zona deșertică izolată a provinciei Shabwa. În atacul următor un număr de şase luptători islamişti au fost ucişi în timp ce se deplasau cu o maşină în provincia Abyan. Jalal Baleedi, liderul operaţional  suspectat că a coordonat atacuri Al-Qaida asupra statului Yemen se află printre luptătorii ucişi în atac, conform relatării făcute de DCNews.

Provincia Shabwa este locul unde se presupune că luptătorii reţelei Al-Qaida îşi desfăşoară activitatea centrală iar liderul operaţional ucis, Baleedi se pare că ar fi părăsit Al-Qaida în Peninsula Arabă şi a devenit şeful filialei Stat Islamic din Yemen, coordonând atacuri asupra statului Yemen.

 

Sursa: dcnews.ro, mediafax

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More