Home Externe Donald Trump decis să boicoteze dezbaterea republicană organizată de Fox News

Donald Trump decis să boicoteze dezbaterea republicană organizată de Fox News

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Candidatul republican Donald Trump, aflat pe primul loc în sondaje, a anunțat că va boicota următoarea dezbatere televizată găzduită de postul de televiziune Fox News, după ce aceștia din urmă au lansat un comunicat de presă pe care D. Trump l-a considerat derogatoriu.

Echipa electorală a lui Trump a emis un comunicat afimând că acesta nu va participa la dezbatere, și în schimb va susține un eveniment în Iowa de strangere de fonduri pentru veteranii de război „ce au fost tratați atât de oribil de politicienii noștrii care sunt doar-vorbe, și nu fapte”.

„La fel cum a candida pentru cea mai înaltă funcție publică ca o un individ de succes, această decizie necesită curaj și este tipul de mentalitate necesară pentru a face America măreață din nou” a continuat comunicatul de presă.

Directorul campaniei electorale a lui Trump, Corey Lewandowski a declarat cotidianului The Guardian, în termeni clari, că este deja un fapt că „Trump nu va participa în dezbaterea de la Fox”. Acesta a subliniat că această decizie nu înseamnă cu Donald Trump evită întrebările presei, „este favoritul principal, a participat în șase dezbateri deja, și a răspuns la mai multe întrebări ale ziariștilor decât toți candidații republicani împreună”.

Comunicatul de presă emis de către Fox News ce l-a iritat pe Trump afima că: „am aflat din surse confidențiale că atât Ayatollahul Khomeini cât și Vladimir Putin intenționează să-l trateze nedrept când se vor întâlni cu acesta, și că dacă acesta devine președinte sursele ne spun că Trump are un plan secret de a înlocui Cabinetul cu prietenii săi de pe Twitter pentru a decide dacă merită să și participe la ședințele de cabinet”.

Trump a ridiculizat comunicatul ca fiind „sarcastic și fără substanță… făcut de cineva de la PR împreună cu Roger Ailes (șeful Fox News)”. Acesta a declarat că imediat după ce a văzut acest comunicat a luat decizia de a nu mai participa la dezbaterea lor.

„Nu se pot juca cu mine la fel cum îi tratează pe ceilalți” a declarat Trump despre Fox News, unul din bastionale media ale Partidului Conservator.

Trump a fost ezitant cu privire la o nouă participare la o dezbatere găzduită de Fox News, în special datorită întrebărilor conflictuale ale gazdei Megyn Kelly, în cadrul primei dezbateri. Întrebările acesteia l-au făcut pe Trump să declare că el a crezut că aceasta „avea sânge care îi ieșea de peste tot”, un comentariu interpretat ca referindu-se la menstruație. În conferința de presă de marți, Trump a spus despre Megyn Kelly că nu este un reporter cu greutate.

Sursa: The Guardian

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More