Home Economic Directorul general Electrica a fost revocat vineri din funcţie

Directorul general Electrica a fost revocat vineri din funcţie

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Consiliul de administraţie al companiei Electrica a luat decizia de a-l demite din funcţia de director general pe Ioan Roşca, decizie care este urmarea unui acord.

Cu trei luni înainte de a expira mandatul său, Ioan Roşca a fost demis şi înlocuit temporar în funcţie de către Iuliana Andronache, directorul financiar. Până la numirea unui nou director general, Andronache va ocupa această poziţie. Însă reprezentanţii furnizorului Electrica nu au precizat motivul pentru care s-a luat această decizie în dreptul lui Roşca, înainte de a se face un proces de selecţie pentru găsirea candidatului potrivit pentru postul de director. În anul 2014 a avut loc în companie o reformă managerială în urma căreia au fost înlocuiţi toţi directorii iar cei noi au fost aleşi prin procese de selecţie.

Societatea Electrica a anunţat în februarie un acord între directorul general Ioan Roşca şi consiliul de administraţie, prin care Roşca se obliga la încetarea mandatului "până în luna iunie 2016 cel târziu", relatează cotidianul Puterea. După listarea firmei în anul 2014, o altă schimbare a fost marcată prin desemnarea unui consiliu nou de administraţie care este alcătuit din şapte membri.

Ioan Roşca a ocupat funcţia de director general la compania Electrica din luna mai 2012 şi potrivit unor surse din presă, ar exista mai mulţi candidaţi care să îi ia locul, iar unul din ei se pare că este fostul director general adjunct al E.ON România, George Cristodorescu.

 

Sursa: puterea.ro, ştiripesurse.ro  sursa foto:mediafax

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More