Home Politică Diplomat american: Votanții români au vorbit. Au ales candidatul care le-a plăcut cel mai mult

Diplomat american: Votanții români au vorbit. Au ales candidatul care le-a plăcut cel mai mult

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Ambasadorul Statelor Unite la București s-a aflat miercuri la o întâlnire cu studenții la Universitatea din București și a susținut discursul intitulat ”NATO in the 21st Century". Hans Klemm a primit întrebări de la studenții din sală și a răspuns, făcând câteva afirmații puternice despre alegeri și votanți.

Diplomatul consideră că se transmite un mesaj periculos către țara sa natală datorită faptului că în România o persoană care are condamnare penală este aleasă primar. Klemm a spus în acest sens: ”Cred că se transmite un mesaj periculos către SUA, către partenerii internaționali ai României și către cetățenii români când politicieni care au fost, în acest caz, investigați, judecați și apoi condamnați la închisoare sunt aleși primari."

”Votanții români au vorbit. Au ales candidatul care le-a plăcut cel mai mult. Este greu să înțeleg modul în care ei au gândit, dar acum aleșii au șansa să facă tot ce pot pentru cei care i-au pus în funcție," a mai specificat Ambasadorul citat de Agerpres.

Hans Klemm a mai declarat că încurajează partidele politice să selecteze candidații care vor reprezenta România viitorului, îndemnându-le să se focuseze asupra alegerilor parlamentare care vor urma. "România a fost o insulă de stabilitate în această parte a lumii. A fost văzută în regiune ca model pentru lupta împotriva corupției…DNA a fost rugată de alte țări să asigure asistență în ceea ce privește lupta împotriva corupției," a declarat Klemm despre lupta DNA împotriva corupției, care, în opinia domniei sale, a scos în evidență de fapt problemele pe care le au cu justiția unii aleși. 

 

Sursa: agerpres.ro, adevarul.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More