Home STIRI ACTUALITATE Dezbatere între ONG-uri pe tema violenței domestice. Nu există servicii de suport în 14 județe din țară

Dezbatere între ONG-uri pe tema violenței domestice. Nu există servicii de suport în 14 județe din țară

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Joi, Crucea Roșie a organizat o dezbatere la care au participat reprezentanți ai mai multor ONG-uri. La aceași masă au stat reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale și ai autorităților publice naționale și locale, împărtășind scopul comun de a găsi soluții pentru femeile victime.

Crucea Roșie a scris pe pagina sa de facebook despre acest eveniment:”În cadrul proiectului, femeile victime ale violenței domestice primesc suportul psiho-emoțional necesar în identificarea unor noi oportunități pentru o viata mai buna. Totodată, femeile și copiii sunt implicați în activități sociale și recreative, excursii, spectacole, și beneficiază de informații utile cu privire la dezvoltarea personală, educație parentală, nutriție, sănătate etc. Rețeaua de suport este formată din voluntari de Cruce Roșie din comunitate și experți ai Fundației Sensiblu care oferă suport, coordonare și supervizarea voluntarelor implicate în activitățile proiectului. Toți voluntarii participanți în proiect au fost instruiți de experți ai Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie și de experți ai Fundației Sensiblu.”

În cadrul dezbaterilor s-au făcut auzite mai multe voci și s-au punctat problemele cu care se întâlnesc cei care lucrează în proiect. Cristina Horia, reprezentantul Fundației Sensiblu a declarat că în 14 județe nu există servicii de suport pentru femei, pe partea de cazare, în special. ”În momentul de față, în 14 județe, femeile nu au la dispoziție servicii de suport, în special partea de cazare. Nu mai vorbim despre ce se întâmplă în sate și comune, în comunitățile mici, pentru că serviciile sunt concentrate în marile orașe. Practic, acolo femeia ar trebui să meargă și să ceară ajutor”, a spus Horia.

Din partea Poliției Capitalei, Aurelian Bocan a arătat că aproximativ 1.000 de plângeri penale legate de violența domestică sunt anual depuse în București. Bocan a afirmat:”Conform unor statistici, la nivelul organizațiilor internaționale, cel puțin în România se vehiculează o cifră mult mai mare, una din trei femei este victima violenței în familie într-un anume fel; de la agresivitate verbală până la cea fizică. Peste 60% dintre agresori sunt consumatori de alcool."

Cristina Horia a subliniat faptul că femeile agresate nu știu ce să facă și cui să se adreseze, mai ales în comunitățile mici; problema fiind și de natură legislativă în acest caz. Reprezentantul Fundației Sensiblu consideră că trebuie să se dea pedepse mai aspre pentru agresor și să se monitorizeze mai eficient ordinele de protecție, care sunt încălcate în diverse situații.

 

 

 

Sursa: crucearosieromania/facebook, agerpres.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More