Home Politică Deşi este în atenţia DNA, se declară nevinovat

Deşi este în atenţia DNA, se declară nevinovat

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Luni, fostul ministru de interne, Gabriel Oprea a dat o declaraţie în care spune că a respectat întotdeauna legile ţării. Liderul UNPR este acuzat de către DNA de folosirea ilegală a resurselor ministerului pe care l-a condus.

DNA l-a acuzat pe Gabriel Oprea că a asigurat, în mod ilegal însoţirea deplasărilor cu echipaje ale poliţiei rutiere pentru el, dar şi pentru procurorul general Tiberiu Niţu, relatează agenţia de presă Rador. Gabriel Oprea, senator şi liderul UNPR a avut o conferinţă de presă la sediul partidului şi a declarat: 

"Am aflat din presă despre solicitarea DNA referitoare la formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în ceea ce mă priveşte. (…) Am respectat legile României şi le respect în continuare. Mă consider nevinovat iar acest lucru se va confirma mai devreme sau mai târziu. Consider că e obligaţia profesională a procurorilor să verifice orice suspiciuni legate de posibile încălcări ale legii. Am sprijinit justiţia şi activitatea DNA pe tot parcursul activităţii mele politice. Chiar dacă astăzi eu sunt vizat de demersul DNA, voi sprijini în continuare aceste instituţii ale statului român. Voi susţine demersurile pentru aflarea adevărului, voi pune la dispoziţie toate informaţiile necesare şi nu voi îngreuna mersul anchetei".

Fostul ministru de interne a mai adăugat că va acţiona şi îşi va apăra drepturile, folosindu-se de toate mijloacele puse la dispoziţia oricărui cetăţean al României. "Ştiu că viaţa politica presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv de a deveni o victimă colaterală în luptele pentru putere purtate de unii sau de alţii. Nu regret deciziile politice pe care le-am luat şi nu-mi voi schimba principiile niciodată. UNPR este un partid puternic, în ciuda loviturilor primite din partea adversarilor politici, mergem mai departe -ne aşteaptă un an plin de provocări, urmează campanii electorale şi alegeri în care ne vom demonstra seriozitatea şi ne vom lupta cu toate armele pentru a aduce românilor siguranţă şi progres" a declarat în conferinţa de presă Oprea.

Liderul UNPR a declarat deasemenea că va pune la dispoziţia justiţiei toate probele necesare pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

 

Sursa: RADOR.RO, DCNEWS.RO

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More