Home Politică Deputatul PSD, Aurelia Cristea cere Guvernului introducerea unui program numit ”Prima baie”

Deputatul PSD, Aurelia Cristea cere Guvernului introducerea unui program numit ”Prima baie”

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Aurelia Cristea a venit înaintea Guvernului cu o propunere de introducere a unui program naţional de care s-ar bucura o mare parte dintre români. Deputatul PSD a solicitat acordarea de subvenţii în valoare de 200 de euro persoanelor care nu au o baie în locuinţă, pentru a-şi amenaja una.

Programul care s-ar putea numi "Prima baie" fiind similar în opinia doamnei Cristea cu programe de tip Prima Casă, "ar contribui la creşterea nivelului de trai, gradului de sănătate şi indicilor privind igiena în mediul rural". Acest lucru este menţionat de către Aurelia Cristea într-un comunicat de presă. Ea a propus ca programul să fie împărţit pe etape, începând cu anul 2017, pentru o acoperire optimă şi pentru a se încadra în limitările bugetare.

Deputatul PSD şi-a exprimat solicitarea astfel: "Beneficiarii principali ai unei astfel de măsuri sunt gospodăriile unde există apă curentă şi mai trebuie doar convertită o încăpere în baie. Este vorba de aproximativ 17% din gospodării, acest procent însemnând aproximativ 186.000 de români, la o medie de 2,8 persoane/gospodărie. O estimare a costurilor minime de achiziţie pentru obiectele sanitare şi de igienă intimă necesare echipării unei băi funcţionale se situează între 190 şi 215 Euro. Ca atare, un program de tipul Prima Baie (similar cu programe de tip Prima Casă, Primul Laptop) prin care să fie acordată o subvenţie de 200 Euro pentru astfel de achiziţii ar fi o abordare oportună şi cu rezultate concrete. Suma menţionată a luat în considerare bunurile care asigură funcţionalitatea unei băi."

În comunicatul semnat de Aurelia Cristea se arată că "obiectivul programului este dotarea minimală cu obiectele sanitare necesare a unui procent semnificativ din cele peste 3,4 milioane de gospodării care, conform ultimului recensământ, nu beneficiază de o baie funcţională." Deasemenea deputatul afirmă că o ţară cu pretenţii europene nu poate ignora datele colectate care îi susţin propunerea, faptul că în România există doar în 28% din locuinţe un grup sanitar în interiorul proprietăţii. 

 

Sursa: mediafax.ro, bursa.ro

 

.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More