Home STIRI ACTUALITATE Declarația lui Kovesi despre Sebastian Ghiță. Ce decizie a luat procurorul șef al DNA

Declarația lui Kovesi despre Sebastian Ghiță. Ce decizie a luat procurorul șef al DNA

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

La prima apariție în public de la dezvăluirile lui Ghiță, procurorul șef DNA a declarat că inculpatul fugar a acuzat DNA prin afirmații denigratoare, de la tribuna Parlamentului.

Laura Codruța Kovesi este decisă să acționeze pe căi legale în legătură cu atacurile verbale ale ”inculpaților” asupra DNA, printre care se numără și Sebastian Ghiță. Kovesi a declarat presei: ”Să lăsam lucrurile ridicole, gen cucuvele mov şi şefi CIA. Nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar care are mai multe dosare, o parte în instrumentare la DNA, altele trimise în judecată. Un inculpat fugar care de la tribuna Parlamentului a acuzat DNA prin afirmaţii denigratoare şi tendenţioase…”

Kovesi a mai spus: ”În ceea ce priveşte atacurile care sunt în ultima perioadă cu privire la sistemul de justiţie, aş avea mai mult comentarii. V-aş ruga să observaţi că sunt făcute de inculpaţi care sunt cercetaţi în dosarele DNA, trimişi în judecată de DNA sau chiar condamnaţi, sau de persoane care îi susţin. Aceste atacuri sunt făcute datorită faptului că DNA şi-a permis să deranjeze inculpaţii. Deşi am făcut mai multe demersuri instituţionale, aceste atacuri au continuat. Doar la sfârşitul anului trecut am făcut 14 sesizări la CSM cu privire la declaraţiile tendenţioase, denigratoare, mincinoase, chiar ridicole, ale inculpaţilor pe care i-am cercetat. Am sesizat CNA pentru 12 emisiuni, şi chiar în cursul zilei de azi am reluat dialogul instituţional cu CSM şi cu privire la afirmaţiile care au apărut în cursul lunii decembrie şi la începutul acestui an în spaţiul public din partea mai multor persoane cercetate de DNA. Am sesizat CSM."

Potrivit procurorului șef DNA, ea a adus la cunoștința noului Ministru al Justiției situația atacurile asupra DNA care vin de la cei cercetați penal. ”Domnul ministru ne-a invitat la o discuţie privind bugetul DNA, privind nevoia de a ne ajuta în ceea ce priveşte resursele umane şi discuţiile privind sediile de care parchetele au nevoie. Am profitat de situaţie pentru a-i aduce pe masă toate acele sesizări, pentru a-i arăta atacul masiv la care este supus sistemul judiciar din partea inculpaţilor şi a persoanelor pe care le cercetăm şi am depus, în copie, toate demersurile instituţionale," a subliniat Codruța Kovesi.

 

 

 

Sursa: mediafax, hotnews.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More