Home Economic Declarația făcută de președintele ANAF despre Facebook și Google

Declarația făcută de președintele ANAF despre Facebook și Google

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

La emisiunea ”În fața ta” care va fi difuzată în data de 15 mai, ora 13:05, de postul TV Digi24, președintele ANAF a declarat că mai multe companii IT, printre care giganții Facebook și Google, se află sub analiza Fiscului în legătură cu plata taxelor.

Dragoș Doroș, președintele Fiscului Românesc, a afirmat despre companiile IT care nu sunt înregistrate în România: ”Plătesc ceva taxe, dar ele se află în același pool de analiză în felul în care plătesc taxe și ar trebui să plătească taxe. O să vedem în urma analizei dacă ar trebui sau nu să plătească mai multe taxe, dar scopul pentru care facem această analiză este evident că da, credem că da. Trebuie să identificăm sursele de venit şi dacă acele surse de venit pe care le realizează nu doar aceste două companii, e vorba de industria online, aici avem discuţii mai complicate şi mai complexe, e vorba şi de site-urile de vânzări online ş.a.m.d., toate astea se află în vizorul nostru.”

Potrivit informațiilor furnizate de Digi24.ro, Fiscul încearcă să identifice veniturile realizate de companiile IT, care nu se regăsesc în declarațiile de impozite din România; este vorba de companii care nu sunt înregistrate în țara noastră. Președintele ANAF a explicat demersul astfel: ”Dacă acele venituri care se localizează pe teritoriul României, dar ele – prin plăți electronice sau alte mecanisme – nu sunt vizibile sau declarate, noi să le impozităm în România.”

 

Sursa: digi24.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More