Home Politică David Cameron faţă în faţă cu Iohannis miercuri în România. Se vor discuta subiecte de interes pentru români

David Cameron faţă în faţă cu Iohannis miercuri în România. Se vor discuta subiecte de interes pentru români

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Miercuri, 9 decembrie, premierul britanic David Cameron este aşteptat să sosească în prima sa vizită oficială în România, după vizita făcută bulgarilor şi înaintea Consiliului European de iarnă ce va avea loc la Bruxelles în perioada 17-18 decembrie .

La Palatul Cotroceni premierul britanic îl va întâlni pe Klaus Iohannis iar temele de interes dezbătute vor viza în special relaţia dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit al Marii Britanii. În Marea Britanie se planifică organizarea unui referendum în 2016, iar data exactă urmează a fi anunţată după ce premierul britanicva participa la summitul din decembrie de la Bruxelles. Scopul referendumului este luarea unei decizii privind ieşirea sau rămânerea in Uniunea Europeană a statului britanic, pe fondul unei posibile crize a migranţilor în vara lui 2016.

Potrivit sondajelor de opinie, britanicii sunt preocupaţi şi îngrijoraţi de criza migranţilor însă majoritatea cetăţenilor britanici sunt pentru rămânerea statului în UE. În acest context, David Cameron a urgentat data alegerii scrutinului şi vizitează ţara noastră pentru a se consulta şi cu oficialii români pe baza relaţiilor bilaterale. Cameron se va întâlni cu omologul său la Palatul Victoria.

     Premierul Cioloş a precizat în presă că un subiect posibil care se va lua în discuţie va fi cel al relaţiilor externe şi a subliniat: ,,România în mod clar a afirmat deja — dorim rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, e un lucru atât în interesul Marii Britanii, cât și al Uniunii Europene. În mare parte, pornim cu o abordare pozitivă a punctelor puse în discuție de către Regatul Unit al Marii Britanii".

          Cioloş a mai afirmat că Regatul Unit va face la Consiliul European de iarnă , prin reprezentanţii săi, câteva propuneri de adaptare sau chiar de reformare a modului în care funcţionează Uniunea Europeană. Rămâne de văzut dacă vizita lui Cameron programată mâine va întări în acest context relaţiile bilaterale cu România. Deocamdată nu au fost anunţate întâlniri de presă cu cei doi premieri însă preşedintele statului, Klaus Iohannis va susţine declaraţii de presă alături de Cameron.

         Poziţia preşedintelui Iohannis în luna iunie a acestui an la Bruxelles faţă de problematica rămânerii în UE a Regatului Unit a fost pentru continuarea menţinerii în rol de stat european.

          

   SURSA: Mediafax.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More