Home Cultură Date importante despre cel mai apreciat artist francofon al tuturor timpurilor

Date importante despre cel mai apreciat artist francofon al tuturor timpurilor

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Charles Aznavour este cel mai valoros şi apreciat artist francofon al tuturor timpurilor, celebrul critic muzical Stephen Holden numindu-l ”zeul pop-ului francez”.

Charles Aznavour are frumoasa vârstă de 91 de ani, şi a concertat pentru prima dată în România, recent, în Bucureşti pe data de 28 aprilie 2016. Valoarea acestui artist remarcabil reiese şi din preţul biletelor vândute. Cel mai ieftin bilet la concertul de la Bucureşti a fost în jur de 260 de lei iar cel mai scump 575 de lei.

Crescut într-o familie de emigranţi de origine armeană, puţini ştiu că celebrul cântăreţ a fost un copil al străzii până şi-a descoperit adevărata vocaţie. Acesta declara într-un interviu ''Singurul secret al reuşitei este să munceşti, nu văd altă cale. Doar dacă nu-ţi lasă tata 15 milioane de euro moştenire. Altfel, nu se poate."

Iniţial, celebrului cântăreţ i-a fost extrem de dificil să se lanseze pe piaţa muzicii cu elemente de calitate, el însuşi afirma '' Criticilor nu le plăcea vocea mea, nu le plăcea cum arătam, nu le plăcea ce compuneam…”, cu alte cuvinte de-a lungul carierei sale a dat dovadă de multă perseverenţă iar rezultatul îl ştim cu toţii, a lăsat o amprentă uriaşă asupra domeniului artistic în care a activat, compunând peste 1000 de cântece iar activitatea sa culturală nu se opreşte aici.

Cântăreţul îşi aminteşte că într-o seară, când avea 36 de ani, în urma unui spectacol l-au aplaudat atât spectatorii cât şi criticii deopotrivă, minute în şir. Din acest moment, cariera lui Charles Aznavour se anunţă a fi extraordinară din toate punctele de vedere. A colaborat cu artişti desăvârşiţi şi le-a compus numeroase cântece, printre care se numără în special Edith Piaf, Aznavour petrecându-şi aproximativ 8 ani din viaţă alături de cântăreaţa cu voce de aur cum o supranumesc ascultătorii.Ce au în comun atât Aznavour cât şi Piaf este faptul că ambii cântăreţi au fost copii ai străzii, trăind în sărăcie lucie, iar pe parcurs şi-au descoperit talentul muzical.

 

Pe lângă cântăreţ, Charles Aznavour deţine numeroase funcţii publice precum: compozitor, actor, activist public francez de origine armeană, ambasador al Armeniei în cadrul instituţiei UNESCO precum şi ambasador al Armeniei în Elveţia, ţara în care trăieşte momentan.  A apărut în peste 60 de filme şi a compus peste 1000 de cântece, din care aproximativ 150 în engleză, 100 în italiană, 70 în spaniolă şi 50 în germană, după cum se arată în wikipedia.

 

Surse: wikipedia.ro, infomusic.ro, stirileprotv.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More