Home STIRI ACTUALITATE În data de 11 noiembrie, ambasada SUA din Capitală este închisă

În data de 11 noiembrie, ambasada SUA din Capitală este închisă

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Ambasada SUA de la București va fi închisă vineri, 11 noiembrie, cu ocazia comemorării Zilei Veteranilor. Această zi este sărbătorită în mai multe țări prin manifestări de onorare a eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

În Capitală vor fi organizate ceremonii religioase și militare, dar și în garnizoanele din țară în care există unități militare ce au executat în teatrele de operații misiuni. La Alba-Iulia, spre exemplu, va avea loc o ceremonie într-un cimitir, începând cu ora 12:00 și programul activităților cuprinde: intonarea imnului naţional al ţării noastre, depuneri de jerbe și buchete de flori, discurs cu privire la semnificația Zilei Veteranilor, slujbă religioasă. Oficial, ziua de 11 noiembrie a fost denumită ”Ziua Armistițiului”, deoarece în anul 1918 la data de 11, luna a 11-a, statele aliate au semnat armistițiul cu Germania și s-a pus capăt războiului. 

Statele europene, dar și Canada și SUA comemorează această zi. În semn de solidaritate, Ambasada Statelor Unite la București va fi închisă pe tot parcursul zilei de 11 noiembrie. 

 

 

Sursa: ziarulunirea.ro, agerpres.ro, observator.ro  foto: MAPN

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More