Home Politică Dacian Cioloș se va întâlni cu vicepreședintele SUA. Subiecte de pe agenda discuțiilor

Dacian Cioloș se va întâlni cu vicepreședintele SUA. Subiecte de pe agenda discuțiilor

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Premierul României se află în vizită în Statele Unite ale Americii și azi, 24 mai, pe agenda domniei sale se află o întrevedere la Casa Albă cu Joseph R. Biden, vicepreședintele SUA.

Potrivit corespondentului de presă Agerpres trimis special în SUA, premierul se va întâlni la orele prânzului cu Biden și nu va merge singur; Lazăr Comănescu-ministrul afacerilor externe, Victor Grigorescu-ministrul energiei, Dragoș Tudorache și George Cristian Maior îl vor însoți la întrevederea de la Eisenhower Executive Building. Alte două întrevederi oficiale vor preceda întâlnirea lui Dacian Cioloș cu vicepreședintele american, și anume cu secretarul agriculturii, Tom Vilsack, și cu secretarul comerțului, Penny Pritzker; relatează Agerpres.

Pe agenda discuțiilor ce vor avea loc între Dacian Cioloș și Joseph R. Biden se vor afla subiecte precum: pregătirea summitului NATO de la Varșovia și cooperarea economică dintre țara noastră și SUA. 

Tot în cea de-a treia zi a vizitei sale în SUA, premierul va participa la o masă rotundă organizată de Atlantic Council, cu personalități din mediul de reflecție. Urmează de la ora 18:30 o recepție la  Ambasada României din SUA, unde este invitat Dacian Cioloș, care va întâlni la eveniment peste 100 de persoane membre în comunitatea românească din zona Washington.

 

Sursa: agerpres

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More