Home Politică Dacian Cioloș nu vrea să accepte oameni cu probleme de integritate în viitorul Guvern

Dacian Cioloș nu vrea să accepte oameni cu probleme de integritate în viitorul Guvern

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Marți, premierul a vorbit despre viitoarele alegeri și noul Guvern și a menționat că așa cum a procedat cu Executivul pe care l-a condus până în prezent, nu va accepta oameni cu probleme de integritate într-un viitor guvern.

"În mod clar, pentru mine, într-un Guvern pe care l-aș conduce sau din care aș face parte, în măsura în care aș avea un cuvânt de spus și clar ca și prim-ministru cred că aș avea un cuvânt de spus, nu aș putea să accept să lucrez cu persoane asupra cărora planează acest gen de suspiciuni rezonabile și acesta este principiul pe care l-am și aplicat și în acest an,” a afirmat Cioloș. ”Cred că și prim-ministrul trebuie să aibă un cuvânt, chiar ultimul cuvânt asupra persoanelor, respectiv asupra indivizilor, nu vorbesc aici de proporții, de reprezentare a unui partid sau altul în funcție de negocierile din eventuala coaliție sau alianță, dar asupra persoanelor și nu numai pentru a mă asigura de integritatea lor, dar și pentru că din punctul meu de vedere Guvernul trebuie să fie o echipă,"este opinia prim-ministrului. 

Dacian Cioloș a participat la o dezbatere pe care a organizat-o Grupul de Dialog Social, în cadrul căreia a făcut aceste declarații. Premierul a vorbit despre provocarea cea mai mare legată de viitorul Guvern. ”Provocarea cea mai mare pentru noi, în perioada care vine, este să evităm și să reducem pe cât posibil riscul unei falii între două Românii, între acea parte din România care, din diferite motive, care pot fi discutate, obiective sau subiective acceptă să voteze astfel de oameni (persoane controversate) și acea parte a României care își dorește schimbare, care își dorește reforme și care își dorește aplicarea unor criterii de integritate, de bun simț, care nu pot fi legiferate și nu e cazul să fie legiferate. Provocarea cea mai mare pentru un viitor Guvern și pentru partidele politice este să contribuie la eliminarea sau măcar la reducerea acestui risc de falie, care poate fi creat în mod artificial prin comportamentul pe care îl au forțele politice.”

 

 

 

Sursa: agerpres, ziuanews.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More