Home Politică Dacian Cioloş: Nici eu nu îmi doresc ca pământul să fie vândut la străini

Dacian Cioloş: Nici eu nu îmi doresc ca pământul să fie vândut la străini

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Luni, premierul Dacian Cioloş şi-a exprimat opinia cu privire la subiectul vânzării terenurilor la cetăţeni străini şi susţine că pământul trebuie valorificat de către comunităţile locale.

Programul de măsuri privind dezvoltarea clasei de mijloc la sate lansat în comuna Ciugud din judeţul Alba luni, a fost ocazia în care premierul a declarat: "S-a tot vorbit de vânzarea pământului la străini. Vreau să vă spun un mesaj foarte clar: nici eu nu îmi doresc ca pământul să fie vândut la străini, îmi doresc ca pământul să fie utilizat de comunităţile locale, pentru că e o resursă pe care greu o puteţi obţine din altă parte, nu puteţi practic să o obţineţi din altă parte. Dacă o pierdeţi, odată ce aţi renunţat la o astfel de resursă, cu greu puteţi s-o obţineţi înapoi. Însă, oricâte legi am da noi la nivel naţional pentru a legifera vânzarea pământului către străini, nu pot aceste legi să înlocuiască dorinţa dvs, a proprietarilor de a vinde sau nu pământul, de a-l vinde sau a-l valorifica la nivel local."

Dacian Cioloş s-a adresat şi primarilor aflaţi la conferinţa organizată cu ocazia lansării, spunând: "Vreau să transmit mesajul primarilor care sunt aici în sală şi care mă aud: nu facilitaţi cu orice preţ vânzarea terenului până când nu aţi făcut toate eforturile de a valorifica terenul respectiv în sat, cu comunităţile locale. Sigur că e mai uşor probabil să obţineţi un anumit sprijin atunci când vine un străin să cumpere pământul şi să vă roage să-l regrupaţi pentru a-l vinde.

Dar gândiţi-vă că în felul ăsta vindeţi o resursă care e a comunităţii şi pe care nu o mai puteţi aduce înapoi. Oricâţi investitori străini aţi aduce nu pot să valorifice acei investitori străini pământul mai bine decât pot să-l valorifice comunităţile locale."

 

Sursa: ştiripesurse.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More