Home Politică Dacian Cioloş încolţit la Cluj pe subiectul emigranţilor

Dacian Cioloş încolţit la Cluj pe subiectul emigranţilor

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Vineri, premierul Dacian Cioloş s-a deplasat la Cluj-Napoca unde s-a întâlnit cu primarul Emil Boc, cu prefectul Gheorghe Vuşcan şi cu Marius Dorel Mînzat, preşedintele Consiliului Judeţean. Lângă Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei a avut loc o scenă jenantă pentru politician.

Presa se afla în zona Muzeului şi aştepta sosirea premierului, care în popasul său la Cluj-Napoca a vizitat şantierul Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, şi ulterior, după incident, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare. În momentul când Dacian Cioloş a ajuns aproape de intrarea Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, un bărbat aflat în zona ocupată de presă a strigat: "De ce permiteţi să fie aduşi migranţi islamişti în România?" şi "Să vă fie ruşine pentru ce faceţi românilor!"; relatează cotidianul Gândul.

Premierul nu a manifestat nicio reacţie faţă de cuvintele bărbatului şi a intrat în muzeu însă după ce a vizitat şi a ieşit din incintă s-a oprit să discute cu bărbatul care l-a încolţit. Identitatea bărbatului a fost făcută publică, numele său este Călin Mărincuş.

În discuţia avută cu bărbatul din Cluj-Napoca, premierul a fost auzit explicându-i acestuia că ţara noastră trebuie să accepte cotele de refugiaţi deoarece face parte din UE. Dacian Cioloş i-a spus: "Autorităţile române au luat o decizie împreună cu statele membre UE, de unde România primeşte bani şi unde românii pot să meargă la muncă. România are drepturi, dar şi obligaţii. Toate statele au decis să primească un anumit număr de migranţi."

Călin Mărincuş se pare că nu s-a lăsat convins de aceste argumente şi le-a refuzat. El a spus premierului că între românii care lucrează în străinătate şi migranţii primiţi de România nu există egalitate şi a adăugat: "Nu are legătură cu realitatea ceea ce spuneţi." Premierul Dacian Cioloş, după aceste cuvinte venite din partea clujeanului, s-a întors şi a plecat, terminând astfel brusc discuţia şi scena oferită spectatorilor.

 

Sursa: gândul.info, româniacurată.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More