Home Politică Dacian Cioloş a acceptat demisia ministrului Fondurilor Europene şi va face curând o propunere pentru acest post

Dacian Cioloş a acceptat demisia ministrului Fondurilor Europene şi va face curând o propunere pentru acest post

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Aura Carmen Răducu, ministrul Fondurilor Europene a demisionat la solicitarea premierului Dacian Cioloş, care ar fi fost nemulţumit de realizările politicianului din cabinetul lui.

Un comunicat al instituţiei preluat de mai multe surse din presă, anunţă demisia doamnei Aura Carmen Răducu, iar declaraţia premierului Dacian Cioloş vizavi de acest eveniment a fost: "Am acceptat demisia doamnei ministru Aura Carmen Răducu. În perioada imediat următoare voi înainta domnului președinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene," potrivit unui comunicat de presă al Guvernului transmis luni către Agerpres. 

După ministrul Muncii, Ana Costea, Ministrul fondurilor europene este al doilea ministru din Cabinetul Cioloș care demisionează. Aura Răducu a postat un comunicat, potrivit digi24.ro, pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, în care sumarizează priorităţile urmărite în calitate de ministru al Fondurilor Europene. Printre altele, doamna Răducu scrie: "Am acceptat să fac parte din această echipă guvernamentală cu gândul că voi reuşi să introduc o nouă abordare şi un nou tip de management în acest important domeniu al fondurilor europene. Priorităţile pe care mi le-am propus la acceptarea mandatului şi pe care le-am urmat în această perioadă au fost următoarele: 1. Finalizarea programelor 2007-2013, închiderea proiectelor, realizarea unei rate cât mai mari de absorbţie în special prin includerea unor proiecte retrospective, finanţate numai de la bugetul de stat în perioada 2007-2015; 2. Realizarea de analize complexe privind impactul celor 9 ani de politică de coeziune, cu scopul eliminării problemelor şi blocajelor înregistrate, precum şi reducerea neregulilor; 3. Îndeplinirea conditionalităţilor ex-ante (politici publice pentru principalele sectoare – educatie, sănătate, transport, gestionarea deşeurilor, etc.) prevăzute în cadrul Acordului de Parteneriat cu Comisia Europeană, multe cu termene depăşite;…"

Ministrul Fondurilor Europene a fost în funcţie pentru o perioadă de cinci luni şi a promis că va face o declaraţie de presă în care probabil va explica mai clar motivele demisiei.

 

Sursa: agerpres.ro, digi24.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More