Home STIRI ACTUALITATE Vreme rece în săptămâna dinaintea Paștelui. Ninsori la munte

Vreme rece în săptămâna dinaintea Paștelui. Ninsori la munte

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Temperaturi sub media obișnuită și vreme ploioasă în majoritatea regiunilor din ţară și chiar ninsori la munte în săptămâna dinaintea Paștelui. Primele trei zile din săptămână vor aduce înnorări temporare și ploi pe arii relativ extinse. 

 Așadar luni, marți și miercuri temperaturile vor fi sub semnul instabilității meteorologice, în vestul, centrul şi nordul ţării o să fie înnorări temporare accentuate şi ploi pe arii relativ extinse.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp, ziua mai ales în nord şi în centru şi în zonele montane şi submontane, iar noaptea mai ales în sud-est. 

Spre sfârșitul săptămânii cerul nu va scăpa de nori şi ziua va ploua local în vestul, nordul şi în centrul ţării, precum şi în zona de munte şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat şi mai puternic pe crestele montane.Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în Maramureş şi 24 de grade în regiunile sudice.

La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar în zona înaltă vom avea parte chiar și de ninsori . Vântul va sufla moderat, cu  intensificări  în Oltenia, nordul Moldovei şi la munte. Temperaturile maxime aici se vor situa între 7-8 grade în nordul teritoriului, dar şi în zona deluroasă din vest Și 17 grade în sudul extrem.

Sâmbătă şi duminică în ziua Paştelui o să fie tot înnorat cu temperaturi scăzute. Ziua va ploua local în vestul, nordul și în centrul țării, dar și în zona de munte și izolat în rest. Temperaturile maxime nu vor depăşi 24 de grade Celsius, iar cele minime nu vor trece de 11 grade.

 

 

 

Surse: antena3.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More