Home STIRI ACTUALITATE Cum se produc decesele datorate selfie-urilor

Cum se produc decesele datorate selfie-urilor

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

După ce la începutul acestei luni presa a relatat despre ultimul deces cauzat sau în cenexiune cu selfie-urile, produs în timp ce un tânăr încerca să-și facă un selfie pe linia ferată cu trenul venind din spate, site-ul de economie PriceEconomics a realizat o statistică despre cât de periculos este acest obicei, atunci când este dus la extrem. Datele cuprind știrile de pe o perioadă de doi ani de zile, în care, conform rapoartelor, decesul a intervenit de pe urma sau din cauză că persoana în cauză încerca să-și facă un selfie.

Concluziile sunt sumbre: începând cu anul 2014, 49 de persoane au murit ca rezultat a unui accident produs din cauză că persoana încerca să-și facă un selfie. Cel mai probabil acest număr este o subestimare, din moment ce este posibil ca nu toate decesele să fi fost raportate ca având legătură cu acest obicei recent. Conform acestor date, mai mult de trei sferturi dintre persoanele decedate sunt tineri cu vârstele în jur de 21 de ani, și la fel, 75% dintre cazuri sunt persoane de sex masculin.

Cele mai periculoase locuri unde să-ți faci un astfel de autoportret par să fie locurile la altitudine și cele în apropierea mării: 16 indivizi au murit căzând fie de pe o culme a unui munte sau o clădire înaltă, iar 14 decese au fost prin înnecare. Pe locul trei pare a fi poziționarea în fața unui tren în viteză, 8 tineri murind astfel. Celelalte cauze sunt de natură violentă: împușcătură (4), explozia unui grenade (2), prăbușirea unui avion (2), accident de mașină (2) sau animal sălbatic (1). Ca locație, majoritatea dintre acestea (16) s-au produs în India.

Evident niciunul dintre cele 49 de cazuri examinate nu a fost cauzat de selfie-ul în sine. Acest obicei de a ne face autoportretul are doar doar rolul de catalist inoportun – prin aceea că distrage atenția autorului atunci când considerațiile de siguranță ar tebui să primeze. „Majoritatea deceselor din aceste cazuri își au cauza în neatenție și nu datorită fotografiei”, a declarat Morgan O'Rourke, manager de risc.

Și în România acest trend a condus la decesul unei tinere ce a murit din cauza electrocutării atunci când își făcea un selfie în gara din Iași.

Sursa: CNN

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More