Home Sport Cristian Tudor Popescu: Simona Halep a servit binişor

Cristian Tudor Popescu: Simona Halep a servit binişor

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Prima zi a meciurilor FedCup s-a încheiat cu scor de 1-1, Cehia şi România sunt la egalitate. Comentatorii sportivi au analizat jocul echipei Simonei Halep-Monica Niculescu, iar conform jurnalistului Cristian Tudor Popescu, sportiva "a jucat binişor…dar nu a avut controlul psihic al partidei".

Cristian Tudor Popescu a comentat sâmbătă meciul România-Cehia spunând: "Aproape că mă simt vinovat pentru ce-am spus vineri seară, la Digi 24: meciul pe echipe nu-i totuna cu turneul individual, e alt tip de presiune psihică, când ai tricolorul în spate şi mii de oameni care-ţi strigă numele; iar Cehia este, în primul rând, o mare echipă, dincolo de suma valorilor individuale, câştigătoare a Fed Cup de 4 ori în ultimii 5 ani. Dar n-am putut să răspund altfel repetării „patriotice” de către diverşi tenisologi a scorului clar favorabil Simonei în întâlnirile cu Kvitová şi Plíšková. Astfel de „încurajări” nu fac decât să creeze o atmosferă mai mult decât inutilă, chiar nocivă pentru psihicul Simonei, şi aşa nu foarte solid după cele întâmplate începând cu înfrângerea în primul tur de la AO".

Conform opiniei lui Tudor Popescu, Halep a reuşit să menţină echilibrul în setul decisiv până la 2-2, după care a căzut definitiv. Deşi fizic a fost în formă bună, Popescu spune că din punct de vedere psihic sportiva nu a avut nici un moment controlul psihic al partidei.

"Până la 2-2 în setul decisiv, Simo n-a făcut un meci rău. A servit binişor, a acoperit terenul cu renumita ei viteză de deplasare, a recuperat spectaculos destule mingi ca şi pierdute, a reuşit câteva lovituri câştigătoare. Fizic a fost foarte bine. Dar controlul psihic al partidei nu l-a avut niciun moment" scrie tranşant Popescu pe republica.ro

Cristian Tudor Popescu: Simona Halep a servit binişor

 

Despre tenismana Monica Niculescu, jurnalistul declară că a servit excelent. Cristian Tudor Popescu comentează: "Monica Niculescu, în schimb, a arătat o forță mentală ieșită din comun, trimițând spre Kvitová, odată cu fiecare minge, un val de presiune hotărâtă care a dat-o pe spate pe dubla campioană de la Wimbledon. A servit excelent, a recuperat in extremis, de nenumărate ori, cu dreapta ei tăiată, a pus scurte exact când trebuia, una chiar din serviciul Petrei!, a lobat cu precizie, iar cu reverul, de top 5 mondial, a împușcat-o pe cehoaică din toate pozițiile". 

Cehia a câştigat FedCup în ultimii cinci ani de 4 ori iar azi după scorul la egalitate, urmează partida în care se va disputa câştigătoarea.

 

Sursa: adevărul.ro, republica.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More