Home STIRI ACTUALITATE Condiţiile meteo au lăsat 146 de localităţi fără curent electric în cursul zilei de duminică

Condiţiile meteo au lăsat 146 de localităţi fără curent electric în cursul zilei de duminică

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Condiţiile meteo nefavorabile au dus duminică la defectarea unor instalaţii de distribuţie ale Electrica SA, astfel că 16 localităţi din ţară au rămas concomitent fără curent electric.

Duminică la ora 18:00 au fost private de energie electrică 16 localităţi, după cum urmează: Brăila (Pribeagu) , Surdila Greci, Roșiori, Victoria, Plopi, Stoenești, Agaua, Tătaru, Ciocile), Buzău (Ziduri), Dâmbovița (Pitrari, Ludești, Valea Catelor, Uliești, Codia) și Prahova (Calea Izvorului). Pentru a remedia situaţia, pe teren au fost trimise 43 de echipe de intervenţie ale Electrica SA iar compania a trimis presei un comunicat prin care a informat că au fost afectaţi 1.593 de consumatori. 

Încă de la ora 16:00, 14 localităţi din judeţul Argeş şi 11 în judeţul Dolj erau sub efectul avariilor produse la reţeaua electrică şi distribuţia de curent electric a fost sistată parţial sau total, conform unui centralizator CEZ Distribuție. Electrica SA a explicat în comunicatul emis: "Reprezentanții CEZ Distribuție sunt în contact permanent cu autoritățile publice locale și județene pentru coordonarea intervenției în teren. Durata manevrelor de remediere este prelungită ca urmare a accesului dificil în zonele cu instalații electrice, mai ales acolo unde acestea se află în zone greu accesibile, drumurile nu au putut fi curățate sau sunt insuficient curățate. Semnalarea tuturor defecțiunilor în rețeaua de distribuție a energiei electrice din aria de operativitate a CEZ Distribuție se poate face apelând Info Linia CEZ la numărul unic 0251 929".

Numărul localităţilor afectate în cursul zilei de duminică de întreruperi parţiale sau totale ale curentului electric a fost de 146, conform reprezentanţilor Electrica SA însă la ora 18:00 s-au semnalat avarii ale instalaţiilor de distribuţie electrică în 16 judeţe, care au necesitat întreruperea totală a energiei electrice.

"În ciuda condițiilor meteorologice dificile (ninsoare abundentă, viscol, vizibilitate redusă), specialiștii noștri din cele 43 de echipe de intervenție aflate pe teren fac toate eforturile pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor afectați" se menţionează în comunicatul Electrica remis către Agerpres.

 

Sursa: Agerpres.ro, Cotidianul.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More