Home Economic Companie germană vrea să-și mărească echipa în 2016 cu încă 1.000 de angajați români

Companie germană vrea să-și mărească echipa în 2016 cu încă 1.000 de angajați români

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Grupul auto german Continental și-a propus să mărească echipa în anul 2016 cu încă 1.000 de angajați români pentru centrele de cercetare și dezvoltare, dar și pentru unitățile de producție din Timișoara, Sibiu, Iași, Brașov, Nădab și Carei, potrivit informațiilor realitatea.net.

La finalul anului 2015, grupul german Continental avea aproximativ 16.500 de angajați din România, însă în anul 2016 va pune la dispoziție locuri de muncă pentru peste 1.000 de noi membrii din țară, după cum a anunțat. Continental a mai angajat în România aproape 4.500 de ingineri  care dezvoltă soluții software pentru clienții din întreaga lume, așa cum notează site-ul pressalert.ro.

Firma nemțească cuprinde șapte unități de producție și patru centre de cercetare și de dezvoltare în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași; este parteneră a unui joint-venture în Slatina și are un centru de distribuție al anvelopelor în București.

Producătorul de anvelope a investit 1,13 miliarde de euro în perioada 1999-2015 pentru activitațile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România, conform realitatea.net.

Astfel, reprezentanții firmei au anunțat că există posturi libere în domeniul software și automative pentru absolvenții de facultate și inginerii cu experiență, dar și posturi în departamentele de producție pentru absolvenții de școală profesională.

„16.500 de oameni fac parte din echipa Continental Romania. Am primit anul trecut 1.500 de noi membri în echipa și acest lucru scoate în evidență performanța pozitivă a companiei. În acest an avem poziții deschise atât pentru muncitori, cât și pentru absolvenții de facultate și inginerii cu experiență în domeniul automotive și software, pe care vrem să îi angăjam în centrele de cercetare și dezvoltare și în fabricile din țară. Vom continua să primim în echipă proaspeți absolvenți de școală profesională pe care îi angajăm în unitățile de producție. În condițiile în care piața se dezvoltă în aceeași direcție, ne așteptăm să creștem cu peste 1.000 de persoane și în acest an", a precizat  Anica Stoica, directorul de personal în cadrul Continental Romania.

 


 

Surse: realitatea.net,  bzi.ro, pressalert.ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More