Home Economic Compania americană Amazon face noi angajări în Europa, și implicit în România

Compania americană Amazon face noi angajări în Europa, și implicit în România

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Cea mai mare companie americană de comerț online cu amănuntul, Amazon se extinde pe teritoriul european și anunță crearea mai multor mii de locuri de muncă pentru anul 2016 în Europa și implicit în România, unde există deja un centru de dezvoltare la Iași, înființat din 2005, potrivit Mediafax. Noile investiții pentru infrastructură și resurse umane în 2016 se datorează unui număr colosal al vânzărilor, înregistrat în perioada sărbătorilor de iarnă.

Mai multe dintre posturi vor fi înființate în Marea Britanie, un număr de 2.500 de joburi prin care se va contribui la extinderea rețelei europene și la îmbunătățirea operațiunilor de cercetare. În Londra, compania americană are în plan construirea a două clădiri noi, un sediu central şi un centru de date destinat clienţilor serviciilor web ale Amazon.

"Intenționăm să creăm mai multe mii de locuri de muncă în 2016 începând de la lingviști, experți în digital media și până la recrutarea de colaboratori pentru centrele de distribuție și customer service", a declarat vice-președintele Amazon Europe, Xavier Garambois.

Pentru centrele amplasate în România, Irlanda, Germania, Olanda, Polonia și Spania, compania Amazon va angaja persoane cel mai mult pentru poziții de specialist IT și dezvoltatori de software.

În anul 2015, administratorii firmei au anunțat o creștere semnificativă pe planul resurselor umane, personalul s-a dezvoltat cu 10.000 de locuri de muncă în Europa, numărul total al angajaţilor a ajuns astfel la 40.000, conform informațiilor Mediafax.

Compania va continua să mizeze mai mult pe cercetare și dezvoltare, dar și pe construcția noilor infrastructuri care să ajute la creșterea operațiunilor sale de cloud-computing.

Surse: Agerpres.ro, Mediafax.ro.cariereonline.ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More