Home Economic Comenzile pentru ultimul model al producătorului auto Tesla au depășit 10 miliarde$ în primele 36 de ore

Comenzile pentru ultimul model al producătorului auto Tesla au depășit 10 miliarde$ în primele 36 de ore

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Producătorul auto Tesla Motors Inc. a declarat că numărul de comenzi pentru ultimul său autovehicul electric, Model 3, a depășit cifra de 253,000 în primele 36 de ore – un început fulminant pentru primul autovehicul al companiei destinat publicului larg, care însă va ajunge la primii clienți peste 18 luni.

Directorul executiv al Tesla Motors, Elon Musk, a afirmat că Model 3, ce este preconizat să intre în producție spre sfârșitul lui 2017, va avea un preț mediu de 42,000$, incluzând aici prețul pentru extra opțiuni, ceea ce situează valoarea valului de comenzi inițiale la cifra de 10,6 miliarde$. Unul din detaliile ce poate explica volumul mare de comenzi inițiale este și existența unei scutiri de taxe la nivel federal de cca. 7500$ ce se aplică la achiziționarea de autovehicule electrice.

Acest interes intens pentru Model 3 este posibil să determine creșterea acțiunilor producătorului auto, ce vineri aveau o valoare de 237,59$, în creștere cu 3,4%. Valoarea acțiunilor a crescut cu 60% după un minim istoric atins acum 12 luni.

Tesla Inc. a intreprins o serie de investiții costisitoare în modernizarea fabricii sale din Fremont, în ideea de a crește capacitatea de producție până la 500,000 de vehicule până în anul 2020. Unii analiști au sugerat că producătorul auto s-ar putea să aibă probleme în a onora volumul mare de comenzi inițiale pentru Model 3. De exemplu, modelul anterior al producătorului auto, Model X, a ieșit pe piață cu o întârziere de trei ani.

Analistul Brian Johnson de la Barclays a declarat că „acest influx uriaș de comenzi inițiale pentru noul model pregătește terenul pentru o oferă pe bursă” în cursul acestui an, în scopul de a genera capital pentru construcția de noi centre de producție și cercetare.

Model 3 va fi al treilea autovehicul al Tesla Inc. Primul dintre acestea Model S, un sedan clasa lux, a fost lansat în anul 2012, iar Model X, un SUV, a fost lansat anul trecut. Elon Musk a glumit des asupra faptului că numele celor trei modele auto formează cuvântul „S3X”.

Sursa: Reuters, The Guardian.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More