Home Politică Codruţa Kovesi: De când am început mandatul la DNA, nu am primit nicio informare de la SIE

Codruţa Kovesi: De când am început mandatul la DNA, nu am primit nicio informare de la SIE

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Procurorul şef al DNA a participat marţi la conferinţa "Piedicile și performanțele anticorupției", unde a rostit câteva declaraţii care vizează activitatea SIE. Mihai Răzvan Ungureanu, şeful SIE va fi invitat, conform Preşedintelui Comisiei parlamentare de control a activităţii SIE, la Parlament, la discuţii care au menirea de a lămuri discursul şefei DNA.

Deputatul PNL, Mihăiţă Calimente, a afirmat că va avea loc o discuţie după sărbătoarea Paştelui, care va fi programată şi în funcţie de agenda lui Mihai Ungureanu : "După Paşte, vom avea o discuţie în legătură cu declaraţiile făcute de şefa DNA Laura Codruţa Kovesi." Calimente a mai precizat că "membrii comisiei vor să vadă în ce măsură au existat probleme în relaţia DNA-SIE", scrie Gândul.

Iată şi cuvintele doamnei Kovesi care responsabilizează SIE: "În 2013, 2014 şi 2015, de fapt, de când am început mandatul la DNA, nu am primit nicio informare de la SIE. Cu toate astea, vedem că tot mai mulţi inculpaţi îşi deschid afaceri în străinătate. Se iscă întrebarea de ce niciodată nu am primit astfel de informări despre aceste activităţi. Nu am primit sesizări nici despre conturile din străinătate, nici despre vilele de lux, nici despre iahturile de lux." Deasemenea şefa DNA a precizat că "este ilegal să deţii informaţii referitoare la posibile infracţiuni şi să nu sesizezi Direcţia Naţională Anticorupţie."

"Vrem să lămurim dacă SIE are atribuţii sau nu în această privinţă, dacă au fost probleme de comunicare. Nu interogăm pe nimeni, vrem să avem o discuţie, " a explicat Preşedintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SIE, făcând referire la discuţia ce va avea loc între membrii comisiei şi Mihai Răzvan Ungureanu.

 

Sursa: gândul.info

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More