Home STIRI ACTUALITATE Christoph Bartneck: Produsele Lego nu mai sunt atât de inocente ca înainte

Christoph Bartneck: Produsele Lego nu mai sunt atât de inocente ca înainte

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

AFP citează cercetători neo-zeelandezi care atrag atenția asupra clasicelor și îndrăgitelor jucării Lego, afirmând că produsele Lego sunt din ce în ce mai violente. Ei pun acest fapt pe seama producătorilor care doresc să le atragă copiilor atenția și creează arme din plastic.

Cercetătorii arată că în epoca jocurilor pe calculator, există o ”cursă a înarmărilor" în care se întrec producătorii de jucării pentru a nu-i pierde pe copii iar celebrul producător danez de cuburi Lego fabrică arme din cuburile de plastic. Un studiu realizat la Universitatea din Canterbury și coordonat de Christoph Bartneck a avut în obiectiv evoluția jucăriilor Lego de-alungul timpului, și specialiștii au ajuns la concluzia că primele arme au apărut în 1978, într-un joc cu tema castelului, unde figurau săbii, securi şi lăncii iar compania produce din anul 1949 cărămizile multicolore. 

Astfel, după ce au analizat cataloagele producătorului din perioada 1973 – 2015, s-a descoperit că sunt mult mai violente scenariile prezentate, numărul armelor de plastic a crescut treptat. În prezent, 30% din kiturile Lego au în componență arme. Christoph Bartneck a declarat:”Produsele Lego nu mai sunt atât de inocente ca înainte", iar studiul arată că ”pentru a atrage atenţia clienţilor lor, producătorii de jucării au intrat într-o cursa metaforică a înarmării pentru noi produse entuziasmante.”

Cercetătorii au afirmat în mod obiectiv că producătorii danezi nu fac altceva decât să să reflecte tendinţa generală a pieţei; potrivit Descoperă.ro. În această cursă a înarmării s-au angajat, din nefericire, tot mai mulți producători de jucării.

 

Sursa: descoperă.ro, pixabay.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More