Home STIRI ACTUALITATE Christina Cyr a inventat un telefon doar pentru femei

Christina Cyr a inventat un telefon doar pentru femei

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Primul model de telefon creat doar pentru reprezentantele sexului frumos se numeşte "Cyrcle" şi este un telefon rotund, cu clapetă, care poate fi utilizat cu uşurinţă.

În spatele invenţiei se află bineînţeles, o femeie. Christina Cyr a fondat compania dToor şi are în palmares experienţă profesională de biochimist pe submarine nucleare şi pe deasupra, a coordonat cercetări despre Sida; se poate spune despre ea că este o femeie remarcabilă. Ideea "Proiectării opusului telefonului de formă dreptunghiulară" a fost gândită şi lansată pe piaţă de compania dToor, iar forma rotundă a dispozitivului creat de designerii firmei îl face unic. Deşi mai multe voci i-au acuzat de sexism, reprezentanţii dToor afirmă că telefonul este pentru femeia care e în pas cu moda.

Christina Cyr spune că "Forma dreptunghiulară nu serveşte nevoilor femeilor", explicând astfel forma neobişnuită a telefonului cu clapetă care este de dimensiuni mici şi poate încăpea în poşete de mână şi în buzunarele mici de la pantaloni.

Compania care a lansat produsul s-a gândit să le ofere femeilor o alternativă la telefonul mobil dreptunghiular, destul de mare şi neîncăpător în buzunare mici. Astfel, ca un răspuns la critici, Christina Cyr a postat un text: "Sincer, nu am vrut să jignesc  pe nimeni. Doream pur şi simplu un telefon care să încapă în buzunarele mele, care sunt mai mici decât ale soţului meu."

Telefonul va fi disponibil la preţul de 100 de dolari şi dToor îşi anunţă intenţia de a lansa anul viitor o nouă variantă a gadgetului, scopul final al companiei fiind de a crea un model care să folosească sistemul Android şi să aibă două ecrane. Christina Cyr justifică astfel utilitatea telefonului destinat exclusiv femeilor: "În primul rând, îmbrăcămintea cu adevărat feminină nu are în mod normal buzunare, iar în cazul în care are, buzunarele sunt adesea prea mici sau nu sunt încăpătoare pentru un obiect mare şi dreptunghiular. În al doilea rând, femeilor le place să vorbească, să scrie sms-uri şi să comunice prin orice mijloace disponibile pe smartphone-uri cu familia, prietenii şi iubiţii." Deşi este criticat, gadgetul a atras atenţia şi are şanse să fie comandat chiar şi de către bărbaţi pentru a-l face cadou femeilor din viaţa lor.

 

Sursa: descoperă.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More