Home Economic Cele mai profitabile culturi în care poţi investi în România

Cele mai profitabile culturi în care poţi investi în România

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

În ţara noastră agricultorii timp de câteva luni pun în vânzare aceleaşi produse şi restul de legume şi fructe vin din import deşi România are un sol bun pentru diverse culturi. Un legumicultor cu experienţă oferă câteva informaţii utile şi interesante.

Gheorghe Vlad locuieşte în judeţul Ilfov şi are o experienţă bogată în legumicultură. Într-un interviu acordat Agrointel.ro, bărbatul afirmă că alternativa la legumele de import şi la fenomenul concurenţei dintre producătorii agricoli care cultivă şi vând aceleaşi legume, fără să diversifice oferta, ar fi cultivarea de produse agricole în solarii şi sere tot timpul anului. Gheorghe Vlad a alcătuit un top al celor mai profitabile culturi în care poţi investi în România şi ai şanse reale să câştigi mulţi bani.

Pe primul loc în top ar fi cunoscutele roşii cherry, care sunt importate în România însă o parte dintre agricultorii români au început să investească în cultivarea lor, deşi iarna şi în sezoanele reci este cel mai dificil de lucrat cu ele fiindcă necesită investiţie mare pentru încălzirea spaţiilor. 

Gheorghe Vlad spune despre roşiile cherry: "Pe primul loc aș pune roșiile cherry care, în ultima perioadă de timp au început să fie cultivate și de fermierii din România. Astfel, până acum un an sau doi, singurele astfel de roșii erau aduse din Spania sau Grecia pe piața românească, dar se găsesc și produse pe pământ românesc. Acest soi de roșii este mult mai dulce și mai practic decât roșia clasică, fiind de două-trei ori mai scump decât tomata obișnuită indiferent de sezon.”

Tomatele de culoare galbenă ar fi următoarele în topul alcătuit de legumicultor, şi cultivarea lor aduce succes fermierilor români care au început să le valorifice pentru că sunt cerute şi plăcute de clienţi. Ele sunt urmate în top de o cultură ignorată în prezent de mulţi legumicultori, şi anume dovlecelul. Această legumă însă a început să fie tot mai căutată chiar dacă în solar ocupă mult spaţiu.

Gheorghe Vlad menţionează în top şi tomatele din soiul Prekos: "Românii caută la tarabă și în magazin acest tip de roșie pentru că este foarte dulce, gustoasă și zemoasă și merge numai bine de o salată. Chiar dacă nu sunt foarte productive, tomatele Prekos sunt destul de profitabile dacă reușești să ajungi cu ele pe tarabă destul de repede, tot atunci ai toate șansele să obții și un preț bun.”

În top se mai găsesc şi guliile, castraveţii cornişon şi salata verde. Referindu-se la castraveţii cornişon, Gheorge Vlad spune că ai succes din cultivarea lor dacă obţii o recoltă timpurie şi mergi la piaţă printre primii cu ei. Deasemenea gulia şi salata verde aduc profit dacă sunt cultivate bio în sere sau solarii deoarece sunt căutate în orice anotimp.

 

Sursa: expunere.com, sere-românia.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More