STIRI ACTUALITATE

Cele mai frecvente 9 motive pentru care cuplurile ajung la divorț

Un consilier în relațiile de cuplu din Marea Britanie explică unele dintre cele mai întâlnite motive pentru care mai mult de patru din zece căsnicii stau sub semnul eșecului. Statisticile arată că 42% din căsătorii se încheie cu divorț, iar 34 % din cuplurile căsătorite aleg să divorțeze înainte de aniversarea de 20 de ani de căsătorie, conform publicației online independent.co.uk.

Un studiu realizat de o agenție britanică pentru consiliere în relații a arătat că există 87% din cupluri care au spus că sunt în relații bune și jumătate dintre acestea au afirmat că s-au certat foarte rar sau chiar deloc. Cu toate acestea, cercetările au demonstrat că multe cupluri care au fost la început în relații bune au sfârșit prin despărțire în mai puțin de 20 de ani de la nunta lor.

Iată care sunt acele nouă motive, cele mai frecvente care cauzează divorțul, pe care terapeutul britanic Peter Saddington le-a descoperit în cazul cuplurilor:

1. Probleme cu banii

În relațiile de cuplu, soțul și soția pot avea principii diferite atunci când vine vorba de bani. Unul dintre parteneri cheltuie banii fără să se gândească, în timp ce celălalt este mai chibzuit și preferă să economisească banii câștigați.

2. Relațiile extraconjugale

În cazul în care unul din parteneri are o aventură cu altcineva, se poate pierde imediat încrederea și este foarte dificil să se mai câștige din nou respectul soțului/soției.

3. Apariția foștilor parteneri

Atunci când ești într-o relație și își face apariția ex-ul care atrage atenția partenerului/ei, acest lucru poate crea o adevărată tensiune. Se poate crede chiar că fostul partener de viață este mai important.

4. Diferențe în cazul libidoului sexual

Este vorba de un stereotip, și anume acela că majoritatea bărbaților își doresc mai mult sex decât femeile. În acest caz, atunci când nivelul libidoului sexual este mai crescut în cazul unuia din parteneri și mai scăzut în cazul celuilalt se instalează dezechilibrul în relație.

5. Copiii din relațiile anterioare

Există o mare diferență între modul în care oamenii reacționează la propriii copii și modul în care reacționează atunci sunt nevoiți să devină părinți pentru un copil care nu este al lor. Părinții sunt cei care reușesc, de dragul copiilor lor, să le permită aproape orice. Atunci când sunt copiii altcuiva, ar putea fi mai dificil să se stabilească același raport.

6. Implicarea părinților în relație

Dacă părinții intervin în relația de cuplu, sau unul din parteneri percepe în felul acesta situația, chiar se ajunge la o problemă serioasă. Și atunci când unul din parteneri își petrece prea mult timp de vorbă cu mama sa, de exemplu, se poate întâmpla ca intimitatea în relație să aibă de suferit.

7. Rezolvarea conflictelor în mod diferit

Dacă unul dintre voi a crescut într-o familie în care contrazicerile erau la putere și celuilalt chiar nu-i place să rezolve o problemă cu certuri și agitație, atunci apar și dificultățile în cuplu. Odată ce există moduri diferite de gândire, conflictul nu va fi aplanat niciodată.

8. Criza de comunicare în cuplu

Când unul din parteneri are o fire deschisă și îi place să vorbească deschis despre gândurile intime, iar celalalt este opusul său, atunci relația este compromisă. Pentru că, dacă nu poți să împărtășești partenerului tău ceea ce te deranjează sau orice alt gând, acesta poate să interpreteze de multe ori ca și cum: ''nu mă iubește'' sau ''nu este interesat/ă de mine''.

9. Confidențialitatea în cuplu

O altă problemă delicată a cuplurilor poate fi cea legată de păstrarea secretelor din relația lor. Este posibil ca unul din parteneri să aibă o viziune diferită despre ceea ce înseamnă să fie discret în  privința unor detalii.  Poate fi din ce în ce mai dificil să gestionezi o relație, atunci când partenerul tău vorbește despre lucruri intime de față cu prietenii sau pe rețelele de socializare.

 

Surse: independent.co.uk, http://www.relate.org.uk/.

To Top
Loading..