Home STIRI ACTUALITATE Cele mai bune metode de a economisi bani

Cele mai bune metode de a economisi bani

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Întotdeauna, economiile se fac cu sacrificiu și cu multă răbdare. Totuși, o femeie susține că a găsit cea mai simplă metodă de a economisi și de a strânge bani.

Jurnalista americană Marie C. Franklin dorește să învețe pe toată lumea cum să economisească bani în cel mai ușor mod. Această metodă a fost preluată de pe site-ul time.com și a ajuns virală într-un timp foarte scurt. Aceasta a afirmat că, în urmă cu aproape 12 ani, a luat decizia de a schimba relația cu banii. Aceasta, în loc să cheltuiască fiecare bancnotă de 5 dolari, a ales să înceapă să le economisească. Astfel a reușit să strângă suma de 36.000 de dolari.

„La acea vreme, aveam două fete la colegii private și, ca să fiu sinceră, eu și soțul meu eram foarte stresați financiar. Atunci, mi-am dat seama că dacă pun deoparte fiecare bancnotă de 5$ pe care o primesc rest, pot să controlez mai bine economiile pe care le aveam atunci, iar strategia a dat rezultate. Fetele au terminat colegiul și sunt amândouă căsătorite acum. În plus, am economisit aproximativ 36.000 $ în hârtii de 5$. Cea mai bună parte a planului meu este că și tu poți să îl urmezi. Tot ce trebuie să faci este să îți iei angajamentul să pui deoparte cei 5$”, a scris Marie C. Franklin pe time.com

Cele mai bune metode de a economisi bani

Pentru a te putea bucura cu adevărat de economiile tale, trebuie să rămâi fidel angajamentului de a pune deoparte, în fiecare lună, câte o sumă modică. Cel mai bine ar fi să deții un cont de economii în care să transferi 10% din salariu. Deoarece acest lucru este destul de greu, cel mai bine ar fi să puneți deoparte câte 5 lei în fiecare zi. Chiar daca nu veți simți imediat o îmbunătățire, în timp acest procedeu se va dovedi a fi unul extrem de folositor.

Cel mai important este să îți faci un plan de economii și să îl respecți cu strictețe. Propune o sumă de bani pe care să o cheltuiești săptămânal și nu o depăși sub nicio formă. Nu mai mânca în oraș ci încearcă să gătești mai des acasă iar cafeaua din oraș ar putea, foarte ușor, fi înlocuită cu cea făcută în casă. Chiar dacă nu sunt lucruri scumpe, în timp vei vedea o mare diferență.

Ai mare grijă să nu cumperi lucruri atunci când ești prea fericită sau supărată. În loc să mergi în magazine în astfel de situații, ar fi mai indicat să îți suni un prieten și să îl inviți la o plimbare.

 

Sursa: unica.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More