Home Externe Cel puțin 34 de refugiați morți într-o nouă tragedie în Marea Egee

Cel puțin 34 de refugiați morți într-o nouă tragedie în Marea Egee

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Trupurile a cel puțin 34 de emigranți, inclusiv copii, ce încercau să ajungă în Grecia au fost aduse de mare la țărmul Mării Egee în distrinctele Ayvalik și Dikili, Turcia. Se pare că două barci au fost răsturnate de valuri în jurul orei 05 a.m. în timp ce încercau să ajungă pe tărmul insulei Lesbos. Există temerea că numărul victimelor ar putea crește, necunoscându-se numărul exact al celor aflați la bord.

„Am înțeles că o barcă s-a scufundat și s-a lovit de stânci. Presupun că toți acești oameni au murit încercând să înnoate spre acele stânci. Am venit aici să ajutăm ca cetățeni” a declarat un martor citat de news.com.au.

Namik Kemal Nazli, administrator în zona plăjii din Ayvalik, a declarat agenției de presă turcă Anadolu că victimele primului incident se presupune ar fi din Iraq, Algeria și Siria. Nu se cunoaște nicio altă informație despre victimele celui de-al doilea incident.

Paza de coastă și jandarmeria au afirmat că au reușit să salveze 12 persoane din apele mării și de pe stâncile tărmului din Ayvalik. Un oficial al pazei de coastă a declarat că trei nave și un elicopter sunt folosite pentru găsirea celorlalți probabili supraviețuitori.

Aproximativ 850.000 de refugiați și emigranți au trecut doar anul trecut din Turcia în Grecia, folosind cel mai adesea bărci și refiboturi nesigure. Organizația Internațională pentru Migrație a estimat că anul trecut aproximativ 3770 de persoane au murit încercând să traverseze Marea Mediterană spre Europa.

sursa: Hurriyet, news.com.au

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More