Home Actualitate Ce beneficii ar putea avea mamele din România cu cel puțin trei copii

Ce beneficii ar putea avea mamele din România cu cel puțin trei copii

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Proiectul de lege care a fost depus la Parlament de către deputatul PSD, Ninel Peia  prevede ca femeile care au născut și au în creștere cel puțin trei copii să beneficieze de o indemnizație viageră lunară. Valoarea acesteia va fi cuprinsă între 630 și 1000 de lei. 

Indemnizația se va acorda lunar pe parcursul întregii vieți în cazul mamelor care au născut și crescut trei copii sau mai mult. Astfel, cele care au trei copii beneficiază de o indemnizație de 30% din salariul mediu net pe economie, cele care au patru copii vor primi 40% din salariu mediu net, iar mamele are au cinci copii sau mai mult de cinci- 50%, se prezintă în cadrul proiectului de lege propus de Ninel Peia, deputat PSD.

Mamele cu cinci sau mai mult de cinci copii vor fi premiate cu titlul de ''Mamă- eroină''.

Deputatul PSD, Ninel Peia consideră că este importantă creșterea natalității pentru poporul român și apreciază mamele cu mai mulți copii, numindu-le mame-eroine.

"Cred că o femeie care naşte, creşte şi se ocupă de educaţia a trei sau mai mulţi copii, poate fi numită Mamă- Eroină (. ..)Statalitatea noastră depinde de numărul populaţiei. Există studii care arată că în România vor exista numai 16 milioane de cetăţeni în anul 2050. Să ne gândim la creşterea natalităţii şi cred că este de importanţă naţională pentru a nu dispărea ca popor", a precizat deputatul PSD.

În cazul femeilor care se încadrează în categoriile prezentate mai sus și doresc să primească această indemnizație viageră este necesară efectuarea unei cereri scrise. Indemnizația se va actualiza în fiecare an în funcție de valoarea salariului mediu pe economie. Aceasta nu va ține cont de alte venituri ale familiei și nu va fi impozitabilă, potrivit informațiilor prezentate pe gandul.info.

Salariul mediu din Capitală va ajunge anul acesta la valoarea de 2.813 lei net pe lună, cu 65% peste media înregistrată la nivel naţional şi în creştere cu 7% faţă de nivelul înregistrat în Bucureşti în 2015, conform datelor Comisiei Naționale de Prognoza prezentate pe site-ul zf.ro. 

 

Surse: realitatea.net, gandul.info, zf,ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More