Home STIRI ACTUALITATE Cazul Bodnariu se dezbate la Bruxelles

Cazul Bodnariu se dezbate la Bruxelles

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Din luna noiembrie, copiii inginerului IT, Marius şi a asistentei medicale Ruth sunt separaţi de părinţi şi li se dă posibilitatea să îi vadă şi să îi audă destul de rar. Copiii Bodnariu sunt plasaţi în trei familii-surogat.

De curând Sistemul de Protecţie al copilului din Norvegia a deschis procedura adopţiei internaţionale pentru cazul celor cinci copii ai familiei Marius şi Ruth Bodnariu. Europarlamentarul român, Daniel Buda şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la acest caz intens mediatizat, în cadrul unei dezbateri de la Bruxelles. Grupul Politic al Partidului Popular European a organizat această dezbatere la care au participat activ și europarlamentarii Daniel Buda, Traian Ungureanu şi Marian-Jean Marinescu.

Daniel Buda afirmă că sunt 3.000 de copii în Norvegia care se află în situaţia copiilor Bodnariu: "Stimaţi colegi, sunt 3.000 de copii care se află în această situaţie, în Norvegia. Vreau să vă spun un lucru, Norvegia este un stat terţ faţă de Uniunea Europeană. Dar cu toţii ştim că ziua de joi eminamente este dedicată discutării situaţiilor din Burkina Fasso, din Tanzania, din Yemen. Păi vă întreb eu pe dumneavoastră, ca cetăţeni europeni şi ca responsabili în faţa cetăţenilor europeni, care se află în această situație, care nu sunt numai din România ci sunt și din Polonia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria ori Germania, cum mergem noi acasă şi le spunem zecilor şi miilor de oameni care au fost în stradă şi au denunțat aceste abuzuri ale Barnevernetului că Parlamentul European nu dezbate acestă problemă?"

Deasemenea, europarlamentarul român a subliniat absurdul situaţiei părinţilor Bodnariu care continuă să trăiască şi să profeseze în Norvegia: "În legătură cu această situaţie avem foarte multe informaţii. Informaţii potrivit cărora un copil de 3 luni, în perioada de alăptare, a fost luat de la sânul mamei sale. Vreau să vă spun că părinţii lui lucrează la primărie, respectiv tatăl iar mama se ocupă mai departe de copii fiind asistentă medicală, ocupându-se uneori chiar de copiii luați de Barnevernet. Or, dacă ar fi fost o problemă din punct de vedere al violenţelor sau posibile violenţe exercitate asupra copiilor, credeţi că mai departe statul norvegian ar fi permis să se ocupe de copiii norvegieni?"

"Congresul American este în procedurile în care pregătește o dezbatere exact pe acest subiect. În America se aude de această problemă dar până aici nu se aude. Avem timp suficient, pe bună dreptate spun eu, să ne ocupăm de situaţia imigranţilor, să investim resurse financiare serioase și consistente, dar nu avem timp oare să ne dedicăm 30 de minute din vieţile noastre, ale fiecăruia dintre noi, să atragem atenţia unui sistem care este extrem de opac şi de deplasat în procedurile pe care le are în condiţiile în care aceşti copii, indiferent de care discutăm, sunt luaţi din rândul familiei fără o decizie a unei instanțe de judecată? Într-un articol apărut în Norvegia este prezentată o întreagă teorie despre ceea ce înseamnă plata acestor părinţi surogați, câţi bani primesc aceşti părinţi surogați punându-se la îndoială însăşi justeţea acestui sistem" a mai adăugat printre altele în dezbatere europarlamentarul Daniel Buda.

 

Sursa: paginaeuropeană.ro, click.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More