Home Economic Casele de pariuri vor trebui să plătească peste 50 milioane £ dacă Leicester câștigă Premier League

Casele de pariuri vor trebui să plătească peste 50 milioane £ dacă Leicester câștigă Premier League

by Mircea Marinescu
4 minute timp de citit

Cu o cotă de 2000 la 1 la începutul sezonului competițional, șansele ca Leicester City să câștige titlul de campioană în Premier League erau aproape nule în viziunea principalelor case de pariuri, unele oferind chiar cote de 5000 la 1. „Și porcii pot să zboare” a notat un agent de pariuri pe un bilet ce miza o liră pe echipa Leicester, în august.

Acum casele de pariuri pun șansele ca Leicester City să devină campioană la 96%. Astăzi aceștia au pierdut o primă șansă de a deveni oficial campioni după ce au remizat în deplasare cu Manchester United, însă pot deveni campioni luni dacă Chelsea Londra îi va învinge pe cei de la Tottenham.

Victoria echipei Leicester în cel mai puternic campionat de fotbal al lumii va reprezenta cel mai mare șoc în industria caselor de pariuri. La începutul acestui sezon era considerat de cinci ori mai probabil ca Elvis să fie descoperit viu, sau după cum au declarat cei de la Skybet, „posibilitatea ca Leicester să triumfe este la fel de probabilă ca și Justin Bieber să devină viitorul președinte al SUA”. Se pare că agențiile de pariuri vor fi nevoite să plătească serios pentru faptul de a fi oferit asemenea cote, Coral, una din marile agenții de pariuri din Marea Britanie, estimează că sumele totale pe care aceste agenții vor fi nevoite să le plătească în cazul unei victorii a lui Leicester este de aproximativ 50 milioane lire sterline.

„Agenții de pariuri au fost prea deștepți – au considerat că așa ceva pur și simplu nu se poate întâmpla”, a declarat Simon Clare, director PR la Coral. „Dacă un jucător de golf câștigă un turneu important având o șansă de 500 la 1, acest lucru e minunat pentru casele de pariuri pentru că nimeni nu pariază pe acești jucători. Faptul unic legat de Leicester este faptul că oamenii au continuat să parieze pe ei pe parcursul întregului sezon, și chiar în octombrie încă mai ofeream o cotă de 2000 la 1”.

Coral a acceptat pariuri pentru câștigătoarea Premier League în valoare de 500,000£, iar o victorie a lui Leicester îi obligă la plata a 2,2 milioane de lire, ceea ce înseamnă o pierdere de 1,7 milioane lire sterline pe această piață. „Acest lucru va schimba cotele pe care le oferim, nu vom mai oferi niciodată o cotă de 5000 la 1”, a adăugat Simon Clare.

Nu toți reprezentanții acestui sector văd doar partea negativă a acestui rezultat, mulți dintre aceștia consideră că acest rezultat îi va face pe mult mai mulți să fie interesați de a paria pe meciurile de fotbal. „Suntem încântați să plătim câștigătorii pentru Leicester”, a declarat Jim Mullen, director executiv la Ladbrokers, care a adăugat că impredictibilitatea campionatului de fotbal englez le-a adus câștiguri. O victorie a celor de la Leicester City este „o știre foarte bună pentru sectorul de pariuri, și în plus atrage noi oameni interesați de fotbal și de pariuri”.

Sursa: Financial Times.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More