Home Externe Carte sponsorizată de UE

Carte sponsorizată de UE

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

În Chile politicieni şi părinţii în special se declară alarmaţi de o carte, publicată de Mișcarea pentru Integrarea și Libertatea Homosexualilor (Movilh), care se distribuie în grădiniţe.

Cartea a fost scrisă pentru copii şi se numeşte  „Nicolás are doi taţi” („Nicolás tiene dos papás”). Cartea, sponsorizată din fonduri UE prezintă viaţa unei familii de homosexuali, personajele principale ale poveştii fiind un băieţel, Nicolas împreună cu cei doi taţi ai săi. Cartea s-a distribuit în grădiniţe şi a stârnit un val de nemulţumiri şi reacţie de alarmă din partea părinţilor. Subiectul cărţii şi prezentarea care i-a fost făcută, precum că băieţelul Nicolas nu ar renunţa la familia sa alcătuită din doi parteneri homosexuali pentru o alta, a stârnit diverse reacţii inclusiv în rândul politicienilor. Autorii cărţii au declarat că "au urmărit ca această carte să îi vizeze pe copiii cu vârste cuprinse între 3 si 6 ani – o vârstă la care copiii încep să pună întrebări despre propriile origini și sunt intrebaţi, despre familia lor, de către colegii lor”.

Această iniţiativă prin care sunt vizaţi copiii cu vârste până la 6 ani a fost sponsorizată de UE şi de guvernul olandez. Personajul cărţii este prezentat ca fiind un băieţel care duce o viaţă normală, practică diverse activităţi distractive împreună cu celelalte două personaje prezentate drept părinţii şi Nicolas în finalul cărţii le explică colegilor că nu ar face schimb cu altă familie. În carte sunt prezentate imagini cu Nicolas care se întâlneşte şi cu mama sa biologică împreună cu cei doi parteneri homosexuali care îl cresc. Îngrijorarea comună a părinţilor este cu privire la mesajul transmis copiilor lor prin cărţile care sunt distribuite gratuit în grădiniţe la grupe de vârstă cuprinse între 3 şi 6 ani.

 

Sursa: ziarulevenimentul.ro, culturavietii.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More