Home Politică Bugetul pentru Agricultură a fost aprobat

Bugetul pentru Agricultură a fost aprobat

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

   Bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru 2016 a fost aprobat, reprezentantul ministerului declarându-se foarte mulţumit de fondurile alocate.

   Comisiile pentru buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat s-au reunit duminică dimineața, discuțiile concretizându-se sub forma aprobării proiectului de buget pentru 2016, al Ministerului Agriculturii, acesta fiind în concordanță cu propunerea Guvernului. La reuniune au fost exprimate 29 de voturi de către membri ai Comisiei pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală din Senatul României și ai Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților. Dintre acestea 26 au pro, două împotrivă și a existat o abținere.

   Potrivit bugetului propus de Ministerul de Finanţe, fondurile alocate Agriculturii se ridică la 13,4 miliarde de lei, fiind astfel, pe hârtie, mai scăzute cu 45% decât cele alocate pentru anul 2015. În ceea ce privește proiectele bazate pe fonduri externe nerambursabile, acestea au o valoare totală, aproximativă, de doar 335,8 milioane de lei pentru 2016, faţă de 20,5 miliarde de lei pentru anul 2015.

   În cadrul ședinței au fost discutate și trei amendamente: primul dintre ele viza suplimentarea bugetului MADR cu suma de 508 milioane de lei pentru implementarea Strategiei sectorului de irigații, însă nu a fost susținut de reprezentantul ministerului, care a afirmat că instituția nu are nevoie de acești bani. Celelalte două amendamente aveau în vedere alocarea a 8 milioane de lei pentru sistemul de irigații din Galați, județ afectat de secetă, și eliminarea articolului 29 din Legea Bugetului de stat, din cauza faptului că aceasta bloca finanțarea cercetării în agricultură.

   În momentul de față, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale este Achim Irimescu, având alături de el, la conducerea Ministerului, trei Secretari de Stat, pe Dumitru Daniel Botănoiu, pe Sorin Radu și pe Simona Allice Man, un Secretar General, pe Rela Nicoleta Ștefănescu și un Secretar General Adjunct, pe Lucian Dumitru.   

SURSA: mediafax.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More