Home Politică Bugetul DNA va fi majorat cu 125 de milioane de lei

Bugetul DNA va fi majorat cu 125 de milioane de lei

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Deputatul Daniel Fenechiu a propus un amendament la bugetul Ministerului Public pentru majorarea bugetului Direcţie Naţionale Anticorupţie (DNA) cu 125 de milioane de lei.Pe lângă DNA alte 12 instituţii din domeniul justiţiei au primit aviz favorabil pentru măriri de buget de la comisiile juridice din Parlament.

Au primit majorări bugetele Ministerului Justiției, Ministerului Public, Înaltei Curți de Casație și Justiție, Consiliului Superior al Magistraturii, Curții Constituționale, Consiliului Legislativ, Avocatului Poporului, Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Agenției Naționale de Integritate, Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților și SGG.

Proiectele de buget au fost avizate favorabil, în forma în care au fost propuse, iar amendamentele au fost anexate pentru ca ulterior Comisiile de buget-finanțe să se pronunțe asupra acestora.

"La nivelul Ministerului Justiției nu sunt formulate obiecții la fondurile alocate prin proiectul bugetului de stat pe 2016, așa cum a fost adoptat de Guvern, sub rezerva că, și în acest an, așa cum a fost cazul și în anii precedenți, va apărea necesitatea unei suplimentări pentru Ministerul Justiției, evident, în funcție de execuția bugetului în prima parte a anului 2016 și de necesități justificate de suplimentare a acestui buget"

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a spus că este un buget echilibrat şi s-a arătat mulţumită de creşterea de 11% faţă de bugetul pe 2015.

Daniel Fenechiu a propus un amendament la bugetul Ministerului Public şi a afirmat că o majorare a bugetului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cu 125 de milioane de lei ar permite instituţiei să-şi dubleze numărul de procurori, atât la nivel central, cât şi teritorial.

"Argumentele acestei propuneri țin de faptul că sunt printre cei care și-ar dori ca DNA-ul să nu mai facă arheologie juridică, ci să facă o cercetare în condiții de celeritate. Nu mi se pare în regulă ca procurorii să fie depășiți de volumul impresionant de dosare și cred că o dublare a numărului procurorilor ar putea conduce la o rezolvare mult mai rapidă a acestor cazuri"


DNA îşi măreşte bugetul cu 120 de milioane de lei 2
sursa:romaniatv.net

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More