Home Economic Bugetul de stat pe 2016 va primi votul final în Parlament

Bugetul de stat pe 2016 va primi votul final în Parlament

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Miercuri se va da votul final pe proiectul legii bugetului de stat cât și pe proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016 de către plenul reunit al Parlamentului. 

Marți după-amiază, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului s-a adoptat proiectul legii bugetului de stat pe anul 2016. Acesta a fost analizat pe articole și anexe, rezultând 22 de amendamente admise și 309 respinse. 

"Proiectul legii bugetului de stat s-a adoptat pe articole cu tot cu anexe, practic în forma în care a fost prezentat plenului reunit de către comisiile de specialitate și, de asemenea, proiectul legii bugetului asigurărilor de stat, cu anexe. Raportul comisiilor a propus adoptarea în plen a 22 de amendamente și respingerea a 309. (…) Prin votul plenului reunit 22 de amendamente au fost adoptate și 309 respinse. Am plecat în dezbateri la comisiile de specialitate cu 273 de amendamente, numărul a crescut la 331 per total datorită unei prevederi regulamentare care permite fiecărui membru al comisiei unde se dezbate un proiect de lege să poată adăuga amendamente, să ceară dezbaterea pe amendamente formulate în cursul dezbaterilor", a declarat Viorel Ștefan, președintele Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților. 

Potrivit unui comunicat emis de către Camera Deputaților, Parlamentul a adoptat cele 12 anexe (anexa 3 cu 55 de subdiviziuni), acestea însumând 299 de amendamente. Din totalul acestor amendamente cele mai multe s-au regăsit la adresa Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în total 79, și la Ministerul Transporturilor, respectiv 83.

Tot marți s-a discutat la Parlament și legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016. Parlamentarii au hotărât că această lege prevede și autorizează veniturile pe capitole și subcapitole la cheltuieli, pe destinații pentru bugetul în cauză cât și pentru bugetul asigurărilor de șomaj. De asemenea, în lege mai sunt prevăzute reglementări specifice exercițiului bugetar pe anul 2016 și o sinteză a bugetelor instituțiilor publice finanțate parțial din venituri proprii. 

În anul 2016 salariul mediu brut va ajunge la 2.681 lei, principal factor folosit la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale, iar punctul de pensie va crește la suma de 871,7 lei, indicele de corecție prevăzut la legea sistemului unitar de pensii publice ajungând la 1,09, conform principalelor prevederi ale legii.

sursa: AGERPRES

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More