Home STIRI ACTUALITATE Bill Gates crede că toată lumea ar trebui să mănânce „carne de vită 100% sintetică” ca o modalitate de a combate schimbările climatice „Lasă-i să mănânce carne falsă”!

Bill Gates crede că toată lumea ar trebui să mănânce „carne de vită 100% sintetică” ca o modalitate de a combate schimbările climatice „Lasă-i să mănânce carne falsă”!

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit
Bill Gates
Printre cele mai recente promoții ale lui Bill Gates , se numără rețetele sale de alimente sintetice pentru țările dezvoltate ca mijloc de combatere a schimbărilor climatice. Într-un interviu recent pentru MIT Technology Review, Gates spune că „toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică”.
Alimentele false înlocuiesc produsele de origine animală cu alimente foarte procesate cultivate în laboratoare, cum ar fi carne falsă, produse lactate false sau ouă false. Aceasta este posibilă prin inovații tehnice, cum ar fi biologia sintetică, care implică reconfigurarea ADN-ului unui organism pentru a crea ceva complet nou.
De exemplu, companiile precum Beyond Meat și Impossible Foods folosesc o secvență de codificare a ADN-ului din soia sau mazăre pentru a crea un produs care arată și are gustul cărnii adevărate. Unele companii investesc, de asemenea, în carne pe bază de celule, cultivată din celule animale reale, dar nu a ajuns încă pe piață.
Din ce în ce mai multe firme se implică în această piață cu creștere rapidă, cum ar fi Motif Foodworks (alternative de carne și produse lactate pe bază de plante), Ginkgo Bioworks (microbi personalizați), BioMilq (lapte matern cultivat în laborator), Nature’s Fynd (ciuperci) alternative cultivate cu carne și lactate), Eat Just (înlocuitori de ouă din proteine ​​vegetale), Perfect Day Food (produse lactate cultivate în laborator) sau NotCo (produse de origine animală pe bază de plante fabricate prin AI).
Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More