Acizii care sunt produși de hamei prin fabricarea berii ar putea fi benefici în tratarea cancerului, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Idaho, Statele Unite.
Specialiștii de la Universitatea din Idaho au descoperit o modalitate de a izola elementele chimice prezente în bere, care ar putea să determine beneficii semnificative în vindecarea anumitor boli, arată publicația online directmatin.fr.
Acizii care se formează în timpul preparării berii sunt numiți humulon și lupulon și sunt prezenți în hamei, planta care conferă aroma specifică. Ca medicamente, acești acizi ar putea fi folosiți pentru distrugerea celulelor canceroase și în același timp combaterea cancerului.
De asemenea, oamenii de știință consideră că aceste substanțe au proprietatea de a stopa bolile inflamatorii, dar și răspândirea bacteriilor. Pentru ca acest lucru să fie posibil, aceștia caută o modalitate de a extrage aceste substanțe din hamei și, de asemenea, de a le produce în laborator. În prezent, ei au reușit deja să sintetizeze un tip de humulon și continuă să acționeze cu seriozitate și în cazul celorlalte două tipuri.
"Berea nu este un medicament"
Totuși iubitorii acestei băuturi să nu se bucure prea repede, a avertizat chimistul Kristopher Waynant, autor al studiului. El a precizat că această cercetare nu trebuie privită ca pe un motiv pentru a consuma mai mult alcool.
"Noi, evident, nu credem că berea poate fi utilizată ca un medicament. În cazul în care anumite băuturi alcoolice sunt benefice în cantități mici, un consum excesiv al acestora poate provoca boli cronice grave'', a mai adăugat chimistul, fiind citat și pe gandul.info.
Surse: directmatin.fr, gandul.info.