Home Cultură Beatrice Rancea, manager interimar la Opera Națională din București

Beatrice Rancea, manager interimar la Opera Națională din București

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Beatrice Rancea va ocupa postul de manager interimar al Operei Naționale din București, după cum anunță Ministrul Culturii, Corina Șuteu pe o rețea de socializare. Așa cum se afirmă și într-un comunicat de presă, Rancea va fi numită în funcție miercuri în data de 25 mai.

În același timp  se vor iniția și procedurile de separare ale Operei Naţionale din Bucureşti de Teatrul Naţional de Operetă şi Muzical „Ion Dacian”  fuzionate prin Hotărârea de Guvern nr. 741/2013, iar mai apoi cele două instituţii de spectacol o să fie reorganizate pentru a-și derula activitatea artistică într-o nouă formulă, potrivit informațiilor Agerpres.

"Cronicizarea situației de față și complexitatea ei mă determină să am o abordare rațională; nu cred în rezolvarea și reformarea violentă a instituțiilor. Există o mare oportunitate în această situație, oportunitatea de a corecta anumite disfuncționalități în organizarea instituțiilor de spectacol din România. Este, cred, cel mai potrivit moment să amendăm o decizie dintr-un mandat anterior, care a dus la fuzionarea a două instituții de cultură cu specific, public și repertoriu diferite", a declarat ministrul Culturii, referitor la situația actuală de la Operă care necesită un reglaj.

S-a discutat și despre posibilitatea existenței unor colaboratori străini în instituțiile de spectacole din România.

Ministrul Corina Șuteu este de părere că instituțiile de spectacol din România trebuie să înțeleagă ca fiind fundamentale colaborările internaționale și deschiderea către performanță artistică reală, 

Beatrice Rancea, regizor de teatru și televiziune  a ocupat din anul 2011 până în prezent, poziția de manager la Opera Națională Română din Iași.

 

Surse: adevarul.ro, agerpres.ro, mediafax.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More