Home STIRI ACTUALITATE Bătaie de joc! Unui OLIMPIC, i s-a cerut predarea diplomei, pentru că s-a făcut o „greseală de soft”

Bătaie de joc! Unui OLIMPIC, i s-a cerut predarea diplomei, pentru că s-a făcut o „greseală de soft”

by Tudor Irina
1 minute timp de citit

În urma unui concurs la engleză, unde elevul a câștigat locul 3, a fost nevoit să restituie diploma. Totul s-a întâmplat după ce oficialii Ministerului Educatiei Naționale au anunțat că nota elevului a fost influențată de o eroare de soft.

Această situație dramatică pentru un copil, a fost făcută publică de mama băiatului, Dorina Borcau, care a povestit pe o rețea de socializare, cum băiatul său, a trebuit să înapoieze diploma primită, la o săptămâna de la momentul la care s-au anunțat câstigatorii, deoarece s-a constatat „eroarea de soft”.

„Dragi prieteni, vă mulţumesc tuturor pentru aprecierile privind participarea la olimpiada naţionala de engleză a fiului meu, dar, exista si un dar, şi nu ştiu dacă e posibil ca aşa ceva să se mai întâmple în vreo altă ţară decât la noi! După o saptămână de la premiere şi acordarea diplomei cu locul III, 96 de puncte, vine bomba: Alex trebuie să predea diploma pentru că s-a facut o „greşeală de soft”, vezi-Doamne, şi, în urma contestaţiilor, ar fi altcineva pe locul III, o tipă din judeţul Braşov, care era pe locul 12 şi care are 96,12 puncte, iar el va trece pe locul 4, cu menţiune”, a scris mama elevului, Dorina Borcau.

„Învăţământul lucrează cu minţile şi sufletele elevilor, nu cu softuri, parcă făcute special ca să năucească pe toată lumea! (…) Avem cel puţin obligaţia morală să solicităm ca instituţiile abilitate să se autosesizeze, astfel încât asemenea «erori de soft» să nu mai anihileze raţiunea organizatorilor olimpiadelor naţionale. Tinerii olimpici ai României merită respectul şi sprijinul nostru, deoarece aceştia fac cinste poporului român pretutindeni pe mapamond, nu umilinţă!”, a declarat Alexandru Pereş, senator de Alba.

 

Sursa: digi24.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More