Home Politică Băsescu în şedinţa MP: Premierul Dacian Cioloş se va compromite

Băsescu în şedinţa MP: Premierul Dacian Cioloş se va compromite

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Traian Băsescu, care ocupă în prezent funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, l-a "atacat" sâmbătă pe premierul Dacian Cioloş şi a făcut observaţii şi asupra Academiei de Științe ale Securității Naționale.

Potrivit Agerpres, Consiliul Național al MP s-a reunit la Palatul Parlamentului, având pe ordinea de zi printre altele: propunerile de candidați la alegerile locale, situația listelor cu reprezentanții în secțiile de votare,  analiza situației politice actuale şi probleme organizatorice privind campania de susținere a listelor de candidați.

Traian Băsescu a vorbit despre premierul Dacian Cioloş, la începutul şedinţei, în următorii termeni:"Asta îl va compromite pe Cioloș până la urmă: stai cu plagiatorul Tobă, la dreapta ta, în ședințele de Guvern, stai cu academicianul Curaj de la Academia de Științele Securității în același Guvern și te faci că nu vezi că în jurul tău este o cangrenă care nu poate să facă decât rău societății românești".

Preşedintele Mişcarea Populară a făcut comentarii şi despre Academia de Științe ale Securității Naționale, spunând:"Nu am văzut în temele dumneavoastră de pe plan local povestea academicienilor de la Academia Științelor Securității, unde, printr-o ordonanță de urgență, o instituție care voia să studieze despre evoluțiile NATO și UE și-a făcut toți acoliții academiei lui Gabriel Oprea cu rentă viageră de academician, ceea ce întrece orice măsură a tupeului. Asta nu mai este o probă de tupeu, este o probă de construcție a unei instituții plătite de la bugetul de stat, o instituție transpartinică care a vrut să onorabilizeze oameni care s-au îmbogățit între timp și mai vor și titluri academice".

Băsescu şi-a exprimat dorinţa ca în conferinţele de presă să fie abordată tema plagiatului pentru a se atrage atenţia asupra acestui tip de a "parveni". El a declarat:"De la stâlpul doctoratelor, Gabriel Oprea, până la mai proaspătul intrat în club, Bușoi, sunt niște figuri triste ale vieții politice românești care încearcă să se definească a fi în grupul de elită intelectual al țării și ei sunt niște prăpădiți care copiază precum elevii de liceu. De regulă, când copiezi la facultate sau la liceu te exmatriculează, pe ăștia văd că îi ține ministrul Curaj și nu are curaj să transfere către opinia publică nici măcar lista completă a doctorilor din România, să ia o măsură cum a vrut să ia doamna Prună cu marii academicieni din pușcărie".

 

Sursa:agerpres.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More