Home STIRI ACTUALITATE Bacalaureat 2016. Aproximativ 137.000 de absolvenți de liceu înscriși la examen

Bacalaureat 2016. Aproximativ 137.000 de absolvenți de liceu înscriși la examen

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Aproape 137.000 de elevi s-au înscris pentru a participa la examenul național din sesiunea iunie-iulie 2016, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Luni, 13 iunie se va susține prima probă orală a examenului de bacalaureat, la limba română.

Din cei 137.344 de absolvenți de liceu care s-au înscris în total la această sesiune,114.993 de candidați (71,23%) provin din promoția curentă, iar 22.351 de candidați (28,77%) din seriile anterioare, potrivit Agerpres.

Prima sesiune a examenului național 2016 va avea loc în data de 13 iunie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

"Testarea se va desfașura pe durata a trei zile, în perioada 13-15 iunie, iar in intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). Săptâmana viitoare, între 21 și 24 iunie, se va desfașura evaluarea competențelor digitale (proba D). Probele orale se încheie cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C), programată între 27 iunie și 1 iulie", se arată în comunicatul de presă al Ministerului Educației.

Rezultatul primit de fiecare candidat la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă se evaluează prin stabilirea nivelului de competență corespunzător grilei aprobate la nivel național: experimentat, avansat și mediu. 

Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat din aceasta sesiune vor începe luni, 4 iulie, cu examenul la Limba și literatura romănă (proba E).

 

 

 

Surse:stirileprotv.ro, agerpres.ro, mediafax.ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More