STIRI ACTUALITATE

Au fost lansaţi în premieră pantofii sport cu şireturi autoreglabile

Accesoriile sport au în categoria lor în premieră pantofi cu şireturi care se reglează singure, lansaţi la un eveniment exclusivist care a avut loc în Manhattan.

La acest eveniment au fost prezentate inovaţii şi un producător cunoscut a venit cu primii pantofi sport cu şireturi care se strâng singure. Ei poartă denumirea de Nike HyperAdapt 1.0 şi utilizează tehnologia "şiret adaptiv". Această invenţie funcţionează astfel: pantofii se închid atunci când este introdus piciorul, după ce călcâiul atinge un senzor. Ulterior, şiretul poate fi reglat cu ajutorul butoanelor adaptive „plus-minus”, aflate în exterior; relatează Descoperă.ro.

"Suntem într-o nouă eră a sportului, cea a performanţei personalizate…Am creat un sistem a cărui scop este viteza. Noi ne definim prin performanţa sportivilor, iar obsesia noastră este să le oferim ceea ce nici măcar nu-şi imaginează", a afirmat Mark Parker, CEO Nike.

La colecţia de inovaţii prezentate în cadrul evenimentului se adaugă şi pantofii care se auto-modelează, ei fiind gândiţi pentru antrenamente pe terenuri accidentate şi în acest scop sunt dotaţi cu tracţiune anti-înfundare.

Un reprezentant Nike a spus despre aceşti pantofi: "Piciorul se înalţă semnificativ odată cu fiecare mişcare, aşa că am creat ceva ce ar putea mima mişcarea pentru a-l ţine sub control.” Însă pantofii Hyper Adapt vor fi disponibili pentru clienţi abia la sfârşitul acestui an.

 

Sursa: descoperă.ro, indianexpress.com

To Top
Loading..