Home STIRI ACTUALITATE Au fost duşi la spital cu simptome de toxiinfecţie zeci de elevi dintr-o şcoală din Galaţi

Au fost duşi la spital cu simptome de toxiinfecţie zeci de elevi dintr-o şcoală din Galaţi

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

În Galaţi s-a declanşat o stare de alertă după ce aproximativ 40 de copii de la o şcoală generală au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară şi câţiva au necesitat chiar spitalizare.

Mioara Enache, inspectorul școlar general al ISJ Galați, a relatat ce s-a întâmplat, după ce s-a deplasat la faţa locului, şi a spus că la ora 10:00 elevii au mâncat laptele distribuit prin programul "Laptele și Cornul", apoi după circa o oră li s-a făcut rău şi au acuzat dureri de burtă şi stări de vomă. Inspectorul a precizat că a fost consumat laptele distribuit prin programul guvernamental.

Mai multe ambulanţe au sosit la  Școala Generală "Iulia Hașdeu" şi medicii au evaluat starea fiecărui copil iar cei care au necesitat spitalizare au fost internaţi.

Zeci de părinţi s-au adunat în faţa şcolii în timp ce elevii erau transportaţi la spital, iar directoarea, Maria Anghel, a declarat: "Laptele acesta l-am primit de dimineaţă, la ora 10 am început să îl distribuim elevilor, iar pe la 10.30 a început să li se facă rău. Îi durea burta, le venea să verse, toţi copiii au spus că laptele avea un gust ciudat. Sunt elevi de la clasele mai mici dar şi de la clasele a patra sau a opta."

Direcţia Sanitar Veterinară şi Direcţia de Sănătate Publică au deschis ancheta în acest caz petrecut joi, 10 martie. Deşi laptele consumat de elevii din Galaţi era în termenul de valabilitate, a fost distribuit la şcoală de aceeaşi firmă care a dus lapte în comuna Pechea, unde ulterior 17 elevi au fost internaţi cu simptome de toxiinfecţie. Mioara Enache a furnizat informaţia că, deşi în ambele cazuri distribuitorul laptelui a fost comun, producătorul este diferit în cazul şcolii din Galaţi.

 

Sursa: ştiripesurse.ro, libertatea.ro, gazetadedimineaţă.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More