Home Sport Atleta Mirela Lavric despre substanța Meldonium: ”Sunt șocată, l-am folosit cât s-a permis”

Atleta Mirela Lavric despre substanța Meldonium: ”Sunt șocată, l-am folosit cât s-a permis”

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Una dintre cele mai renumite atlete din România a fost suspendată temporar de Federația Română de Atletism, pentru că a fost depistată pozitiv la Meldonium, aceeași substanță pe care a folosit-o și Maria Sharapova și care a fost interzisă de la la 1 ianuarie 2016. Mirela Lavric a recunoscut și a precizat că a utilizat medicamentul în perioada în care era încă permisă administrarea.

Sportiva a declarat pentru Dolce Sport că medicamentul a fost utilizat numai la indicațiile medicului și  că nu a depășit termenul la care a fost interzis consumul său.

"Cum știți, cu acest medicament e o problemă pe plan mondial, l-am folosit, dar l-am folosit până în decembrie 2015. Și eu sunt șocată de această veste. Deocamdată încă se fac teste să vadă la cât timp iese din organism, nu se știe nimic.Mi-a fost prescris după mai multe probleme, sinuzita mea cronică, probleme cardiace și l-am folosit la prescripția medicului. A fost un medicament permis până în decembrie, l-am folosit datorită problemelor pe care le-am avut. Sigur fac apel, nu cred că e corect ce se întâmplă, acest medicament a fost permis, l-am folosit cât timp a fost permis", au fost informațiile transmise de sportivă.

În cazul Mirelei Lavric s-a descoperit că a folosit medicamentul în urma unui control care a avut loc în timpul Campionatelor Mondiale de sală de la Portland,în luna martie. La competiția de la Portland a obținut medalia de bronz. O adevărată maestră a probelor de 400 metri şi 800 metri, ea reuşise să vină a opta la Europeanul de anul trecut, după ce la Jocurile Francofoniei cucerise două medalii de aur, potrivit Digi24.ro.

Conform sursei citate mai sus, toţi sportivii care au fost depistaţi pozitiv la Meldonium au fost suspendaţi provizoriu, iar Agenția Mondială Antidopig va efectua o serie de studii suplimentare, printre care cel cu privire la perioada în care substanţa este eliminată din corp.

 

Surse: digi24.ro, gsp.ro, Dolcesport.ro.

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More