Home Actualitate Ce a anunțat ministrul Finanțelor de 1 Martie în legătură cu majorarea salariului minim

Ce a anunțat ministrul Finanțelor de 1 Martie în legătură cu majorarea salariului minim

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu a anunțat marți la finalul ședinței Comisiei pentru afaceri europene că salariul minim se va majora din data de 1 mai 2016 la 1.250 de lei exact cum a fost decis la finalul anului trecut și, totodată, a menționat că modificarea Codului Fiscal în ceea ce privește scutirea de plată a CASS pentru cei fără venit este în curs de avizare.

"Salariul minim creşte de la 1 mai, la 1.250 de lei, aşa cum am anunţat de ceva timp", a răspuns Anca Dragu la finalul ședinței Comisiei pentru afaceri europene, atunci când a fost întrebată despre schimbările cu privire la creșterea salariului minim, în condițiile în care actul normativ nu a apărut încă.

În legătură cu modificarea Codului Fiscal pentru ca persoanele fără venituri să nu mai plătească CASS, ministrul Finanțelor Publice a precizat că această prevedere este în curs de avizare.

"Este în lucru, cred că a intrat deja pe circuitul de avizare, durează câteva zile", a declarat ministrul.

Anca Dragu a discutat în cadrul Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților și despre situația economică actuală a României și a prezentat modul de îmbunătățire a acesteia.

''În acest moment, Romania are mai degrabă un deficit de ofertă, iar reformele puse pe hartie și aflate în implementare de către autorități sunt de natură să reducă acest deficit de ofertă. Aceste reforme conduc la creșterea potențială a țării".

Ea a afirmat că este important ca autoritățile să se concentreze pe reformele structurale necesare pentru creșterea potențialului economiei românești și în același timp a evidențiat că o creștere economică peste potențial e și cea mai periculoasă, așa cum se anunță și pe site-ul ziare.com.

"Acum avem o creștere de invidiat, dar trebuie să fim atenți la aceste provocări, să canalizăm creșterea economică în sensul creșterii investițiilor și a exporturilor și, cumva, consumul, care este deja la un nivel ridicat să nu mai crească prea mult. Aceasta situație în care consumul excede producția duce la dezechilibre", a mai adăguat Anca Dragu.

 

 

Surse: gandul.info, ziare.com, mediafax.ro,m.jurnalul.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More